Χιλιάδες οι αναφορές, αλλά η σελίδα...δεν πέφτει! Ποιοί προστατεύουν τους υβριστές;

Παρά τις χιλίάδες αναφορές μελών του Facebook για τη σελίδα που βρίζει τον Γέροντα Παίσιο, οι διαχειριστές επιμένουν να την κρατάνε ανοιχτή!

Εδώ και τρείς μέρες, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να κατέβει η σελίδα στο Facebook "GERONTAS PASTITSIOS" που βρίζει και χλευάζει μια απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της χριστιανοσύνης, τον Αγιο "παππούλη" Γέροντα Παίσιο ή κατα κόσμον Αρσένιο Εζνεπίδη.

Κατά την εκτίμησή μας, οι αναφορές έχουν ξεπεράσει τις 5.000 τον αριθμό, αλλά...πεισματικά η σελίδα όχι μόνο παραμένει ενεργή, αλλά - το χειρότερο! - εξακολουθεί να βρίζει ακόμη πιο χυδαία τόσο τον Παίσιο, όσο και τον Χριστό, την Παναγία κλπ. δηλαδή, γενικώς την Ορθοδοξία.

Και αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Ποιοί βρίσκονται πίσω απο την επίμαχη σελίδα; τι συμφέροντα εξυπηρετούν; τι στόχους έχουν;

Και το κυριότερο: Γιατί το Facebook, ενώ δείχνει τόοοοση ευαισθησία σε θέματα που αφορούν οχλήσεις μελών απο άλλα μέλη, παιδική πορνογραφία, spam μυνήματα, εθνικιστικού περιεχομένου σελίδες κλπ, εν τούτοις, και ενω υπάρχουν χιλιάδες αναφορές, κρατάει ανοιχτή μια σελίδα που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ υβρίζει τα Θεία και χλευάζει έναν άνθρωπο που το μόνο πράγμα που ηξερε να κάνει στη ζωή του ήταν να ανακουφίζει τον πόνο των συνανθρώπων του, να δίνει κουράγιο και ελπίδα και να πράτει μόνο το καλό!

Σε ποιούς δεν αρέσει αυτό; Μήπως στη φρικιαστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, που θέλει να εξαφανίσει όχι μόνο τους Ελληνες, αλλά και τη μεγάλη τους Ελπίδα, την Ορθοδοξία;

Είναι τουλάχιστον ΠΕΡΙΕΡΓΗ η συμπεριφορά των διαχειριστών του FaceBook στο συγκεκριμένο θέμα. Εύχομαι να υπακούσουν στις αναφορές των μελών και να κατεβάσουν επιτέλους την επιμαχη σελίδα, που μόνο εμετό και αηδία προκαλεί σε όσους τυχαίνει να την επισκευτούν!

Σεραφείμ: Βλάσφημοι όσοι ευτελίζουν τον Γέροντα Παΐσιο

Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει προκαλέσει η εμετική σελίδα του Facebook που εμπαίζει τον Γέροντα Παΐσιο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία μας να διαγραφεί η εν λόγω σελίδα και με δήλωσή του παρεμβαίνει, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο θέμα.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η ύπαρξη αυτής της «γελοίας» σελίδας, η οποία ευτελίζει πνευματικά πρότυπα, όπως ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος αποτελεί «απόδειξη της τρομακτικής ανεστιότητας» των ανθρώπων, ταυτοχρόνως όμως και βλασφημία.

Αποδίδει δε τη δημιουργία της, στην προσπάθειά κάποιων να καλύψουν το κενό που δημιουργείται εντός τους, από τη στιγμή που μέσα τους έχουν αποκαθηλώσει «τα εξαγιασμένα ιερά πρότυπα».

Αναλυτικά η δήλωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ:

«Σε μια εποχή τεράστιας πνευματικής κρίσεως, σε μια εποχή που απομειώνεται καθημερινή η αξία του ανθρώπου, σε μια εποχή που οι οικονομικοί δείκτες καθορίζουν με τραγικό τρόπο τον πολιτισμό και τις κοινωνίες, ο ευτελισμός, ηθελημένος ή αθέλητος, ηρωικών και πνευματικών προτύπων, όπως ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, που νοηματοδοτούν τον ανθρώπινο βίο με την προσωπική τους υπέρβαση των γεωδών παθών και με την αναγωγή του ανθρώπινου προσώπου στον αιώνιο Δημιουργό της ζωής, της αρμονίας και της συνθέσεως, αποτελεί μια απτή απόδειξη της τρομακτικής ανεστιότητας μας.

Ταυτοχρόνως, επειδή δεν υπάρχει Αγιότης του Θεού και Αγιότης των ανθρώπων, αλλά μόνο Αγιότης του Παναγίου Θεού, του οποίου αποτελεί θεϊκή ιδιότητα, άκτιστη αλλά μεθεκτή από τον άνθρωπο που είναι ελεύθερος να την επιλέξει ή να την αρνηθεί, αποδεικνύεται δυστυχώς και βαναύσως βλασφημία.

Τελικά, στη ζωή μας πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως να μην αποκαθηλώνουμε μέσα μας εξαγιασμένα ιερά πρότυπα, γιατί μετά το φοβερό κενό που δημιουργείται εντός μας αναπόδραστα θα το γεμίσουν οι ψυχοτρόπες ουσίες και τα παραισθησιογόνα ή τα γελοία είδωλα που μόνοι μας κατασκευάζουμε.

Με ένα λόγο, γκρεμίζοντας μέσα στις ψυχές μας ό,τι ιερό και όσιο, με ποιον τρόπο θα αναστηλώσουμε τον τραγικά πεσμένο άνθρωπο;»

 Δείτε κάνοντας κλίκ στο προηγούμενο άρθρο μας, πώς θα κάνετε αναφορά την επίμαχη σελίδα:


Κάνουμε ΟΛΟΙ αναφορά στην προσβλητική σελίδα για τον Γέροντα Παΐσιο!0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo