Ετοιμάζεται ανταρσία απο βουλευτές της Ν.Δ.! Δεν θα περάσουν οι πλειστηριασμοί!

Δεν θα αμφισβητούν τον Πρωθυπουργό, θα ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των στόχων του προγράμματος. Θα θέσουν θέμα σύσφιξης των σχέσεων πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Θα ταχθούν εναντίον πλειστηριασμών και κατασχέσεων,ζητώντας νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις!

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που τα σύννεφα πυκνώνουν σχετικά με την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η τρόικα για να μην υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.

Το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοίνωσε ο κ.Σταϊκούρας για το πρώτο επτάμηνο του 2013, δεν ξεγελά κανέναν. Σε αυτό δεν έχουν συνυπολογιστεί τα μεγάλα ανοίγματα των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους , όπως και τα χρέη των ΟΤΑ.

Η ''απογείωση'' που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός ποτέ δεν έγινε, αντίθετα η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών της Ν.Δ είναι πλέον πεπεισμένη ότι ''ο λογαριασμός δεν βγαίνει'' και ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδα.

''Όπως εξαερώθηκε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και από ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας του 40%, έφτασε στο 5%, έτσι κινδυνεύουμε να εξαερωθούμε και εμείς σώζωντας, υποτίθεται, τη χώρα'' παρατηρεί Βουλευτής της Ν.Δ.

Οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών προσλαμβάνουν μεγαλύτερη ένταση ημέρα με την ημέρα και έχει ωριμάσει η ιδέα για μία δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα.

Όσοι έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της παρέμβασης, έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε ευθεία αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού και να απειλήσουν με πτώση της κυβέρνησης.

Αντίθετα, είναι αποφασισμένοι να κάνουν παρέμβαση με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση των Βουλευτών θα έχει στόχο:

- Να επανασυνδεθεί η Ν.Δ με τις κοινωνικές ομάδες που την στήριξαν, τους νοικοκυραίους, τους επαγγελματίες και την επιχειρηματικότητα.

- Να τεθεί ο προβληματισμός, με στοιχεία πλέον, για την ορθότητα του προγράμματος που μας έχει επιβληθεί από τους δανειστές και που δεν οδηγεί πουθενά.

- Να υπάρξει ξεκάθαρη διατύπωση ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα και περικοπές, ούτε πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και κατασχέσεις για χρέη που δεν υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ.

- Να επαναπροσδιοριστούν οι γεωπολιτικές μας επιλογές. Οι βουλευτές θα ζητούν στενότερη σχέση και συνεργασία με τις ΗΠΑ, σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο.

Οι βουλευτές, που ''ζυμώνουν'' αυτή την κίνηση, δεν θεωρούν σκόπιμο να ενημερώσουν τον πρώην Πρωθυπουργό κ.Καραμανλή, αφού εκτιμούν ότι δεν πρέπει να τον εμπλέξουν και να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν πρόκειται για μία κίνηση που προέρχεται από βουλευτές με κοινό προβληματισμό και ανησυχίες αλλά καθοδηγείται από κύκλους προσκείμενους στον κ.Καραμανλή.

Είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει το Μαξίμου σε μία τέτοια κίνηση.

Είναι γνωστό, ότι στενοί συνεργάτες του κ.Σαμαρά, όπως οι κ.κ Λαζαρίδης, Σταμάτης και Μπαλτάκος έχουν ταχθεί υπέρ της σκληρής γραμμής και θα θεωρήσουν μία τέτοια κίνηση, ως πράξη αμφισβήτησης του Πρωθυπουργού.Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo