Με λένε Χρυσούλα... Και έχω ανάγκη από τρόφιμα!

"Όχι τόσο εγώ όσο τα παιδιά μου!" Αυτό δεν το λέει η κ. Χρυσούλα αλλά, μέσα από εκείνη, το Κίνημα "Δεν Πληρώνω" που στάθηκε άμεσα στο πλευρό της κ. Χρυσούλας Μέρμελα, κατοίκου Πατρών μετά την έκκλησή της για βοήθεια, την οποία απηύθυνε με επιστολή στο Κίνημα. Το άρθρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με προβολή αυτού ή όποιου άλλου Κινήματος, αλλά με τη δημοσιοποίηση οποιασδήποτε κίνησης ή κινήματος βοηθά άμεσα συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κίνδυνο ή/και υποφέρουν. Ακουλουθεί η επιστολή της κυρίας Χρυσούλας, μητέρας δύο παιδιών ΑΜΕΑ, προς το Κίνημα "Δεν Πληρώνω" μετά από το κόψιμο της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ. Μετά την επιστολή αυτή, μέλη του Κινήματος μετέβησαν στην Πάτρα, επισκέφτηκαν την ίδια στο κατάλυμά της και κίνησαν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ αλλά και για όποια άλλη βοήθεια είναι απαραίτητη σ' εκείνη και τα παιδιά της. 

Αναρτά η Χρυσαλία

Πριν την παράθεση της επιστολής να σημειωθεί πως έχει ξεκινήσει συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς μετά και τη διακοπή ρεύματος στο κατάλυμα και την καντίνα, από την οποία η κ. Χρυσούλα έβγαζε τα προς το ζην, εκείνη και τα παδιά της δεν έχουν πλέον απολύτως τίποτα να φάνε! Η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται στα γραφεία του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" στην οδό Καυτατζόγλου 35 στα Πατήσια (ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος). 


Ονομάζομαι  Χρυσούλα,

Είμαι κάτοικος  Πατρών.

Έχω δυο ανήλικα αγγελούδια. Δυο ψυχούλες που είχαν την ατυχία να γνωρίσουν από πολύ μικρά το πόσο σκληρή είναι η ζωή μα ακόμη πιο πολύ  την σκληρότητα, την αδιαφορία και την  έλλειψη   ανθρωπιάς και συνείδησης κάποιων και αυτοί οι κάποιοι είναι οι κυβερνώντες αυτής της άμοιρης χώρας.

Και τα δυο παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας. 


Το ένα εκ γενετής, είναι 13 ετών, γεννήθηκε κωφός, με 60% στένωση υποπλαστικής πνευμονικής, ήτοι σοβαρότατη καρδιοπάθεια, συν ελαφρύ αυτισμό (κάνει χρήση οξυγόνου).

Ο δεύτερος ηλικίας 9 ετών προ δυο ετών εμφάνισε εγκεφαλική ενδοκράνια υπέρταση. 

Ο μεγάλος έχει χειρουργηθεί στο κεφάλι και του έχουμε βάλει  κοχλιακό εμφύτευμα. Αυτό σημαίνει 22 καλώδια εσωτερικά στον εγκέφαλο συν ένα μαγνήτη εσωτερικό που εφάπτεται με αντίστοιχο μαγνήτη στο εξωτερικό μέρος του εγκεφάλου. Αυτό λοιπόν τον μηχανισμό τον ανανεώνουμε  περίπου κάθε 5 χρόνια και η αξία του υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Πόροι μηδαμινοί.  

Έχω μια  καντίνα που  μου χορήγησε ο νομάρχης Πατρών και εγκαταστάθηκα μόνιμα παραπλεύρως της νέας εθνικής οδού και σε πολύ ελάχιστη απόσταση από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του  Ρίου προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορούν τα  παιδιά όσο ήταν δυνατόν να μεταφερθούν άμεσα λόγω του βεβαρημένου της υγείας τους. Όσο και αν θα φανεί απίστευτο το πόσο ανελέητα και πόσο αδιάφορα έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό που λέγεται πολιτεία κυβέρνηση σύστημα ή όπως αλλιώς λέγεται κατά καιρούς η ΔΕΗ μου έδινε την χαριστική βολή μου έκοβε το ρεύμα και της ήταν παντελώς αδιάφορη η όλη κατάσταση.  

Δίπλα από την καντίνα έχω τοποθετήσει μια καρότσα από φορτηγό, την έχω μετατρέψει σε δωμάτιο και ούτε λόγος για απαιτούμενες συνθήκες.  

Αυτές οι ψυχούλες ποτέ δεν υπήρξαν παιδιά γιατί καθημερινά επί 24ωρου ήταν διαρκώς δίπλα μου πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο για ένα κομμάτι ψωμί. Ποτέ δεν έπαιξαν σε παιδική χαρά δεν ξέρουν τι θα πει παιχνίδι.

Όταν ο μικρός μου έπαθε το εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στην  εντατική όταν άνοιξε τα ματάκια του η πρώτη του λέξη "στενοχωριέμαι μαμά γιατί δεν έχω  φίλους" και για να του κάνω ένα δώρο γιατί ξαναγύρισε κοντά μου γιατί ξαναγύρισε στην ζωή του υποσχέθηκα κάτι που δεν μπόρεσα ποτέ να  πραγματοποιήσω και αυτό βαρύνει πολύ την ψυχή μου..........  

Ας είναι καλά η ΔΕΗ που φρόντισε με πολύ αγάπη για μια ακόμα φορά να αποδείξει το πόσο απρόσωπη και απάνθρωπη είναι  κόβοντας τους το ρεύμα στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι περιττό να πω πως όλη η περιουσία μου ήταν 50 σουβλάκια για να μπορώ να δουλέψω και κάποια άλλα ευπαθή προϊόντα τα οποία καταστράφηκαν μετά από αυτό το απόλυτο σκοτάδι .

Έλεος..... Ας έρθει κάποιος όταν πέφτει το σκοτάδι να πει σε αυτές τις ψυχούλες να μην κλαίνε να  μην φοβούνται το σκοτάδι πως δικαιούνται και αυτά λίγο φως σε αυτήν την  ζωή.

Καταγγέλλω δημόσια την ανύπαρκτη ηγεσία αυτής της  χώρας, καταγγέλλω δημόσια τον  ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό που  οδήγησαν τα  παιδιά μου όπως και εκατομμύρια άλλα ελληνόπουλα στην εξαθλίωση. 

Καθιστώ την ΔΕΗ όπως και όλους όσους έχω προαναφέρει υπευθύνους για σωρεία εγκληματικών πράξεων που διαπράττουν καθημερινά εις βάρος όλου του ελληνικού λαού και εμού της ιδίας και των ανηλίκων τέκνων μου.  Τους καθιστώ υπευθύνους γιατί δεν  τηρούν το Σύνταγμα και ζητώ από την δικαιοσύνη να επέμβει άμεσα προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά μου πριν να είναι αργά και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους προαναφερόμενους που με την αδιαφορία τους την  ανευθυνότητα και με αυτή την προβατική συμπεριφορά τους να τους παρέχουν το  συνταγματικό τους δικαίωμα εξέθεσαν την  ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι Έλληνες όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Αλλά και αν χρειαστεί να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου θα τον χορέψουν και αυτοί μαζί μας............

Μετά τιμής μια περήφανη Ελληνίδα μάνα.  

Η μάνα του Λεωνίδα. Και του Αριστοτέλη. Τα  ονόματα των παιδιών μου.

Χρυσούλα Μ.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo