Σνόουντεν: "Η Vodafone εργάζεται για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες!"

Το υποψιαζόμασταν! Απλά ο Σνόουντεν το επιβεβαίωσε!

Μεγάλες ιδιωτικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες παρείχαν στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πολύ μεγαλύτερη βοήθεια σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση των χρηστών του Διαδικτύου, από ότι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.

Ορισμένες από αυτές κατήρτιζαν γι΄αυτό το σκοπό συγκεκριμένα προγράμματα συλλογής πληροφοριών, αποκαλύπτουν τα γερμανικά έντυπα NDR και Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενα νέα έγγραφα, τα οποία παρουσίασε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι ακόλουθες: British Telecom, Verizon, Vodafone, Level 3, Global Crossing, Interoute και Viatel, οι οποίες ελέγχουν σημαντικό μέρος της παγκόσμιας διαδικτυακής υποδομής.

Σχόλιο ιστολογίου: Κι εμείς θυμόμαστε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Vodafone "συνελήφθη" να παρακολουθεί τηλέφωνα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, τότε ένας υπάλληλός της "αυτοκτόνησε". Και για τα δύο αυτά γεγονότα, δεν υπήρξε καμία επίπτωση γι αυτή την εταιρεία τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν αποτελούν (ή θα έπρεπε να αποτελούν) το σημείο εκκίνησης για έναν σοβαρό έλεγχο της συγκεκριμένης εταιρείας, για την "ποιότητα" των δραστηριοτήτων που αυτή αναπτύσσει εντός της Ελλάδας και για το κατά πόσο τηρεί τον κώδικα εχεμύθειας και προστασίας τηλεπικοινωνιακών ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Ποιός ξέρει; Ίσως μέσα από μία τέτοια έρευνα να εξαχθούν σημαντικότατες πληροφορίες και να πέσει κάποιο φως σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τόσο κάποιων ξένων μυστικών υπηρεσιών όσο και αυτής της ίδιας του δημοκρατίας. 

Γιατί, "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να δείχνει, αλλά και να είναι τίμια"... και ο νοών νοείτω...Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo