Η ΝSA βρήκε τον τρόπο να αποκαλύπτει τους ...αν'ώνυμους του διαδικτύου! Σφίγγει ο κλοιός!

Η παγκόσμια παρακολούθηση του διαδικτύου μέσω της NSA, βρήκε τον τρόπο να ...πιάνει και τους ..."ανώνυμους" χρήστες!

Ενας νέος ιός έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιεί μια ευπάθεια του περιηγητικού λογισμικού Firefox και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα και τις δράσεις των χρηστών του δικτύου Tor.

Τί είναι το δίκτυο Tor;

Το δίκτυο Tor (The Onion Router) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ όσων δεν επιθυμούν η δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο να είναι ανιχνεύσιμη. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να στέλνει δεδομένα μέσω μίας σειράς από routers «τακτοποιημένων» υπό τη μορφή «κρεμμυδιού» (δηλαδή σε «στρώματα» ) , έτσι ώστε να είναι δύσκολη η παρακολούθησή τους.

Το Tor χρησιμοποιείται ευρέως από ακτιβιστές, αλλά και από άτομα που επιδίδονται σε παράνομη δραστηριότητα, εν ολίγοις είναι ένα σύστημα που σε κάνει...αόρατο απο τα ύποπτα βλέμματα και η περιήγηση στο διαδίκτυο δεν αφήνει ίχνη.

Το κακόβουλο λογισμικό λοιπόν, για το περι ού ο λόγος, αποστέλλει τις πληροφορίες για το χρήστη του ανωνύμου δικτύου σε ...μια διέυθυνση ip των ΗΠΑ. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος ιός αποτελεί προϊόν εργασίας των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και όχι μιας ανεξάρτητης ομάδας χάκερς.

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι ο "big brother" είναι παντού...

Σημειώνεται, ότι το ανώνυμο δίκτυο Tor έχει κατηγορηθεί ότι παρέχει τη πλατφόρμα για εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, όπως και για τη διάδοση της παιδικής πορνογραφίας.Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo