Aπίστευτο! Οταν οι "Ελληνες" προδίδουν...ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Δεν ζήτησε η τρόικα το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών! ΤΟ ΖHΤΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Στην μαύρη περίοδο της Κατοχής, όπου ο ηρωισμός και η καρτερία ενός Λαού, συνυπήρχε με τη προδοσία ορισμένων ομοεθνών του, τα πράγματα θαρρώ πως ήσαν πιο απλά, με την έννοια του οτι ήξεραν οι πάντες απο ποιούς και απο τι θα έπρεπε να φυλάγωνται. 

Γνώριζαν π.χ. οτι ο τάδε ήταν συνεργάτης των Γερμανών, οτι ο δείνα ήταν ταγματασφαλίτης, οτι ο άλλος ήταν "καρφί", ο παράλλος ήταν αγωνιστής της Αντίστασης ταγμένος σε κάποια οργάνωση του "βουνού".

Σήμερα όμως, στην Ελλάδα του 2013, στην Ελλάδα των επίορκων πολιτικών και των ελαφρών ηθών, κανείς δε ξέρει ποιός είναι ποιός και τί. Ο λαός νοιώθει τόσο απίστευτα χαμένος, τόσο αποπροσανατολισμένος, τόσο προδομένος, που δεν ξέρει στ' αλήθεια που θα πρέπει - και το κυριότερο - σε ποιόν να ξεσπάσει.

Εδώ και μέρες (υποτίθεται) οτι ελάμβανε χώρα ένα διαρκές θρίλερ, που το έλεγαν "διαπραγμάτευση με την Τρόικα" και μέσα σε αυτό το θρίλερ, πάλι υποτίθεται, παιζόταν το δράμα μεταξύ ενός λαού και των δυναστών του.

Σχεδόν οι πάντες γνωρίζαμε οτι οι δανειστές, μέσω των τριών τσιρακιών τους που αποκαλούμε "τρόικα", μας ζητάνε μετ' επιτάσσεως τη λήψη εκατοντάδων οικονομικών μέτρων, που σκοπό έχουν την εξοικονόμιση χρήματος για την εξόφληση των οφειλών μας.

Και πολλά απο τα μέτρα αυτά, δεν είναι απλώς επώδυνα, είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ. Κι όμως, όπως μας λένε οι "πολιτικοί" μας, θα πρέπει να τα υποστούμε, αν θέλουμε αύριο να υπάρξουμε ως κράτος (γιατί ως Εθνος, μάλλον αυτό ακούγεται ως αστείο).

Εν πάσει περιπτώσει, αυτοί οι άνθρωποι, για τους "πολιτικούς" μας εννοώ, λογικά, θα έπρεπε, εφ' όσον εκλέγονται απο εμάς για να υποστηρίξουν τόσο εντός, όσο και εκτός, τα συμφέροντά μας, όποια κι αν είναι αυτά, να πράττουν αυτό για το οποίο υποτίθεται πως εξελέγησαν. Είναι όμως έτσι;

Προ ημερών, μάθαμε απο τα ΜΜΕ (γενικώς), οτι ένα απο τα απάνθρωπα μέτρα που έπρεπε να παρθούν και μάλιστα τώρα, χτές δηλαδή, ήταν και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ενα μέτρο τόσο απεχθές, όσο ακριβώς ακούγεται. Ενα μέτρο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου που έχει ως πολίτευμά της τη Δημοκρατία. Ενα μέτρο που μετατρέπει την έννοια του κράτους ως πρόνοια για τους πολίτες, σε κράτος στυγνό δυνάστη. Και το έθνος, ως σκλαβωμένο κι όχι ελεύθερο.

Σε κάθε ευνομούμενη χώρα, η πολιτεία - βάσει του Συντάγματός της - εγγυάται την ασφάλεια και την ΚΑΤΟΙΚΙΑ των πολιτών της. Στην Ελλάδα αυτό μάλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί....

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως για να εγκρίνουν οι δανειστές μας την επόμενη υπο-δόση της μεγάλης δόσης της χρηματοδότητησής μας, θα πρέπει απαραιτήτως να διευθετηθεί το θέμα των πλειστηριασμών, που - υποτίθεται πάλι - σκόνταφτε στην ...άρνηση μέχρις σημείου...αυταπάρνησης(!!!) των "πολιτικών" μας, που ...έδιναν μάχη για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν με τον καλύτερο για τα συμφέροντά μας τρόπο, ενάντια στο απεχθές αυτό μέτρο.

Ξέραμε, οτι αυτό το μέτρο ήθελαν να το επιβάλλουν οι γύπες των δανειστών μας, υποτίθεται για να δοθεί η ευκαιρία στις τράπεζες να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων που έχασαν απο τα στεγαστικά δάνεια που δεν υπήρχε περίπτωση να εξοφληθούν ποτέ υπο κανονικές συνθήκες λόγω της τρομερής ύφεσης.

Και λέμε "υποτίθεται", διότιο ο πραγματικός λόγος ήταν το να να μπορέσουν να αρπάξουν έναντι ευτελών τιμημάτων, ό,τι είχε απομείνει σε τούτο το λαό. Ηταν όμως έτσι; Η τρόικα επέμενε σε αυτό ή μήπως κάτι άλλο έπαιζε;

Χτές λοιπόν, η βορειοελλαδίτικη ηλεκτρονική εφημερίδα VORIA.gr, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ-καταπέλτη, που ανατρέπει ΠΛΗΡΩΣ όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί ΕΝΤΕΧΝΩΣ απο τους..."πολιτικούς" μας. Και τι μας λέει το ρεπορτάζ αυτό; Οτι ούτε λίγο, ούτε πολύ, δέν είχαν ζητήσει ποτέ τους οι τροικανοί την επίταση ενός τέτοιου μέτρου! Ποτέ!

Και τότε, ποιοί το ζήτησαν; Ή μάλλον, ποιοί το ..,εφήυραν και με ποιό σκοπό;

Το ρεπορτάζ μας πληροφορεί πως ...η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Ανάπτυξης! Δηλαδή στον αξιότιμο και εντιμότατο κύριο Χατζηδάκη!!!

Ετσι λοιπόν, μάθαμε πως σήμερα, εν αντιθέσει με την μαύρη περίοδο της Κατοχής, τίποτε και για κανέναν δε ξέρουμε για το ποιός είναι ο πραγματικός του ρόλος. Αν λέει ψέμματα ή αλήθεια. Αν φοράει κουκούλα προδότη ή κουστούμι δοσίλογου.

Αν είναι απλώς "καρφί" ή συνεργάτης των κατακτητών... Η τρόικα φταίει για όλα, κλαψούριζαν και κλαψουρίζουν οι πάντες όσοι έχουν βουλευτικά έδρανα και είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης αυτής. Η κακή, η μαύρη και απάνθρωπη τρόικα.

Να όμως που μαθαίνουμε απο τις...δημοσιογραφικές πηγές πως ...ούτε η τρόικα, ούτε κανένας άλλος "κακός καιρός" μας φταίει. Αλλά η προδοσία, απο το ίδιο μας το αίμα. Προδοσία ...αδερφική. Προδοσία ελληνική.

Ο Χατζηδάκης λοιπόν επήρε την ...πρωτοβουλία, όπως μας λέει το ρεπορτάζ. Και φυσικά, δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία που δεν...έχει εγκριθεί απο το...μεγάλο αφεντικό, σωστά; Αρα, έχουμε να κάνουμε με μια συνολική ευθύνη του πράγματος.

Ο Χατζηδάκης πήρε μεν μια πρωτοβουλία, αλλά άλλοι την...ενέκριναν και την πρόκριναν. Οπότε, μιλάμε για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Μια κυβέρνηση όπου τα μέλη της συναγωνίζονται καθημερινά ο ένας τον άλλον, σε ποιό βαθμό θα δηλώσουν πίστη και αφοσίωση στους κατακτητές του τόπου μας. Για το ποιός θα είναι αρεστότερος σε αυτούς απ τον άλλον. Για τέτοια ξευτίλα μιλάμε...

Αυτός λοιπόν, ο Χατζηδάκης είναι αυτός που κρυβόταν πίσω απ τις κουίντες. Αυτόν που κάποτε έκαναν τουλούμι στο ξύλο, όπως τον δείχνει και η φώτο, πλημμυρισμένο στα αίματα. Κι αναρωτιέμαι στ' αλήθεια, αν αυτό το ξύλο του ήταν αρκετό ή όχι...

Στους πάσης λογής και φύσεως προδότες, μία είναι η τιμωρία που τους πρέπει: Δημόσια διαπόμπευση και θάνατος δι' απαγχονισμού.

Τελεία και παύλα.

Οσο για όλους εμάς που θα κινδυνεύσει το σπίτι μας, έχω να πώ μόνο τούτο: Οχι! Αμυνα μέχρις εσχάτων! Ούτε ένα κομμάτι πέτρας ή γής, σε κανέναν! Ή θα ζήσουμε μέσα σε αυτό ή θα πεθάνουμε μέσα σε αυτό. Σαν αληθινοί Ελληνες.

Ιδού και το επίμαχο ρεπορτάζ:

Δεν ζήτησε η τρόικα το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών! Η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης!

Κι όμως, η τρόικα δεν πρότεινε ποτέ την έναρξη πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θεωρούν, εδώ και καιρό, ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών, σε αυτό το μέτωπο, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα κατοικιών, το οποίο κάποια στιγμή θα βγει μαζικά στην αγορά.

Και τότε, η ζημία που θα γίνει στην παραπαίουσα, ούτως ή άλλως, αγορά του real estate, θα είναι μη αναστρέψιμη.

Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, εκτιμάται ότι αν σιγά - σιγά, ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών επιλεκτικά, τότε μπορεί να λειτουργήσουν κάποιες φυγόκεντρες δυνάμεις και να αποσυμφορηθεί, κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα. Γι' αυτό και το μέτρο θα εφαρμοστεί με... μέτρο.

Όπερ σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποια κριτήρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη και τα οποία θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πολύτεκνες και μονογονικές οικογένειες, θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ το πάγωμα θα συνεχίσει να υφίσταται και για τις οικογένειες όπου δεν υπάρχει σταθερό εισόδημα, λόγω ανεργίας.

Οι προϋποθέσεις πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

2 σχόλια :

  1. Θανατος σε αυτο το καθαρμα που λεγεται Χατζηδακης . θανατος σε ολους τους σιωνιστες . θανατος σε ολους οσους κρυβονται πισω απο καμουφλαρισμενα ονοματα , ενω ξερουμε τι βρωμορατσα ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo