Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, ένα είναι ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ!

Δεν έχουμε βρεθεί εδώ χάμου για να επιβιώνουμε απλώς και να υπηρετούμε λογής αφεντάδες, μικρούς ή μεγάλους.
Αλλά για να ζήσουμε τη ζωή μας, να εξελισσόμαστε, να δημιουργούμε και να μεγαλουργούμε!

 

Γράφει ο Ανιχνευτής 

Αξιοποιώντας κάθε αέναη μοναδική στιγμή του αιώνιου παρόντος μας. ΞΥΠΝΙΟΙ κι ΟΡΘΙΟΙ!
Ένα λοιπόν είναι το σύνθημα που εμπνέει (ή θα'πρεπε να εμπνέει) κι ενεργοποιεί τους ανθρώπους.
Από την ακόμη αποικιοκρατούμενη Αφρική, αποικία πλέον των ψυχοπαθητικών πολυεθνικών σε συνέργεια με κυβερνητικά χρηματιζούμενα ανδρείκελα και πολέμαρχους που σφαγιάζουν ολόκληρους πληθυσμούς. Ως τα φλεγόμενα οδοφράγματα στα γκέτο και τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού, του Λονδίνου, της Αθήνας κι άλλων ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Και τις εξεγέρσεις των φοιτητών στη Χιλή, των κατοίκων στη Βολιβία για το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στο ιδιωτικοποιημένο(!) νερό του τόπου τους, των αυτόχθονων πληθυσμών για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους και των εξαθλιωμένων σε παραγκουπόλεις ανθρώπων, σε όλη τη Νότια Αμερική κι όχι μόνο, για μια άλλη ζωή.

Από τους απαχθέντες από τις μυστικές υπηρεσίες των πραγματικά επικίνδυνων τρομοκρατών κι εξαφανισμένους σε ανήλιαγα κελιά. Κι από τον κόσμο που κατακλύζει τις αμερικανικές λεωφόρους και πλατείες, ζητώντας η WALL STREET να μην αποτελεί τον ένα και μοναδικό δρόμο-οδοδείκτη ζωής και τη χοάνη που καταπίνει ολόκληρες κοινωνίες. Ως τον αγώνα των αφρικανικών κι όχι μόνο φυλών να διασφαλίσουν τους παραδοσιακούς τρόπους ζωής τους ενάντια στην κερδοσκοπική λαίλαπα ισοπέδωσης ανθρώπου και Φύσης.

Από τα αραβικά προτεκτοράτα του "θείου Σαμ", βυθισμένα στο θρησκευτικό ολοκληρωτισμό και φιμωμένα από το φόβο του γδούπου των μαστιγίων πάμπλουτων οικογενειακών δυναστειών. Που όποτε τα συμφέροντα των δερβέναγων του πλανήτη μετατοπίζονται ή αναθεωρούνται, δημιουργούνται κι "αραβικές ανοίξεις" που απλώς αλλάζουν τις εξωτερικές μορφές κι αφήνουν ανέγγιχτη την ουσία. Ως τους τεράστιους πληθυσμούς της Κίνας και της Ινδίας, που στη κυριολεξία λιμοκτονούν, δουλεύοντας σκληρά (άλλο η εργασία) σαν σκλάβοι από πολύ μικρή ηλικία για μια βρωμόκουπα ρύζι. Ώστε οι αριθμοί της ανάπτυξης να ευημερούν και να εκτοξεύονται στα ύψη...

Και τους απίστευτα παραδομένους στην πιο απόλυτη ένδεια πληθυσμούς, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Που ζωή γι'αυτούς σημαίνει "άλλη μια μέρα που είμαστε ζωντανοί!"

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ, ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΕΣ, ΥΠΝΩΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Απέναντι σε αυτά τα ανελέητα υποκείμενα, τα διπρόσωπα και δόλια ιδρύματά τους (συχνότατα "μη κερδοσκοπικά" ή "υπέρ της προώθησης της γνώσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων"), τους παρασιτικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς τους και τις σιδερόφραχτες άψυχες στρατιές τους... ένα είναι το σύνθημα:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ύλης, πνεύματος, έκφρασης, κίνησης, σύνθεσης και δημιουργίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Από την απονεκρωτική ομοιομορφία, την αγελοποίηση, τη βλακεία, τις προκαταλήψεις, τις ιδεολογίες-φυλακές, το ψέμα που έγινε κανονικότητα, τη στρεβλή γνώση, τα δόγματα και τις αυθαιρεσίες που επιβάλλονται ως αλήθειες...
 Θέλουμε αέρα! Θέλουμε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo