Θρίλερ κατασκοπείας σε Χίο και Σάμο! Συσκέψεις σε ΕΥΠ και Μαξίμου χτές το βράδυ!

Συσκέψεις στην ΕΥΠ, σε στρατιωτικές υπηρεσίες και στο Μαξίμου παράλληλα με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ξανάνοιξε ο φάκελος του Μοχάμεντ «με τα χίλια πρόσωπα» που είχε εμπλακεί στις υποθέσεις εμπρησμών στην Κέρκυρα! Τουρκική προβοκάτσια με ανυπολόγιστες συνέπειες!

Φόβοι για εκτεταμένη προβοκάτσια από ξένα κέντρα εκφράζονται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη Σάμο και τη Χίο. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν δύο Τούρκοι που δήλωσαν Σύροι και κατηγορούνται για εμπρησμό. Στη δεύτερη, το πράγμα είναι πιο σύνθετο αφού υπάρχουν ενδείξεις για προετοιμασία τρομοκρατικού κτυπήματος!

Συσκέψεις στο ελληνικό Πεντάγωνο αλλά και στον ουρανοξύστη της Κατεχάκη με τη συμμετοχή επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα και το βράδυ. Ο εντοπισμός του φουσκωτού με τους αντιαρματικούς όλμους, τις τέσσερις χειροβομβίδες, τα πιστόλια, τις σφαίρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και η σύλληψη δύο Ελλήνων και δύο Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών προκαλούν πολλούς προβληματισμούς.

Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα φειδωλοί και δεν προβαίνουν σε δηλώσεις ή σε διαρροές. Ωστόσο, το θέμα φαίνεται πως παίρνει μεγαλύτερη διάσταση αφού πριν από τέσσερις ημέρες η τουρκική εφημερίδα “Zaman” (Καιροί) δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο «τρομοκράτες που τους έδωσε άσυλο η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα!...».

Η ανάλυση των πληροφοριών

Σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν πολυετή εμπειρία στις ψυχολογικές επιχειρήσεις και την ανάλυση πληροφοριών, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ (σ.σ. τους οποίους έχει επικαλεστεί κατά καιρούς και ο πρωθυπουργός της γείτονος κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν) ότι δήθεν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτή τη φορά μάλιστα οι εκφραστές του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου επεχείρησαν να εμπλέξουν τη χώρα μας εμμέσως στους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς τους περί τη Συρία. Οι σεναριογράφοι της «Ζαμάν» ισχυρίσθηκαν ότι «δεν λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι ύποπτοι να εκδοθούν στην Τουρκία και πως λόγω της διεθνούς πίεσης απελαύνονται στη Συρία, όπου προετοιμάζουν σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας με στόχους σε μεγάλες τουρκικές πόλεις».

Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει σχεδιαστεί όλη η επιχείρηση μεταφοράς οπλισμού από την Ελλάδα στην Τουρκία από στελέχη που κινούνται στη σκιά του τουρκικού παρακράτους, ώστε στην κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η χώρα μας είναι ευάλωτη να κατηγορηθεί και για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτός είναι ένας παλιός αντικειμενικός σκοπός της ΜΙΤ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πρόκειται για πρόσωπα που συνδέθηκαν και ενήργησαν με την πολιτική κάλυψη πολιτικών, όπως ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Μεχμέτ Αγάρ, επί των ημερών του οποίου Τούρκοι πράκτορες πήραν πλαστά έγγραφα προκειμένου να υλοποιήσουν σχεδιασμούς του αποκαλούμενου «κράτους – συμμορία». Η εμπλοκή του κ. Αγάρ αποκαλύφθηκε στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Σουσουρλούκ, όπου σκοτώθηκε ο υπερεθνικιστής πράκτορας και δολοφόνος Αμπντουλλάχ Τσαντλή.

Ο Τσαντλή έφερε μαζί του ένα διαβατήριο και μια άδεια οπλοφορίας που είχε υπογράψει ο κ. Αγάρ ενώ επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον κ. Σεντάκ Μπουτζάκ, βουλευτή του δεξιού κόμματος «Ορθού Δρόμου» (DYT) από το οποίο προερχόταν και ο φυλακισμένος σήμερα πρώην υπουργός Εξωτερικών. Αυτά συνέβησαν το 1996 αλλά πτυχές αυτών των υποθέσεων φώτισε ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κ. Μεσούτ Γιλμάζ πρόσφατα.

Ο φάκελος «Μοχάμεντ»

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που είχε κάνει τότε ο κ. Γιλμάζ, Τούρκοι πράκτορες ενέχονταν σε καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον υποτιθέμενου στρατοπέδου εκπαιδεύσεων Κούρδων μαχητών στη Λαμία αλλά και σε βομβιστικές ενέργειες στην Κρήτη και τη Ρόδο. Στις συσκέψεις που έγιναν απόψε στην ΕΥΠ εξετάστηκαν οι φάκελοι και τα απόρρητα στοιχεία, τα οποία διαθέτουν οι ελληνικές υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις εφόδους που κάνει η Αντιτρομοκρατική έχουν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός παρακολούθησης συγκεκριμένων προσώπων στη Θράκη και στη Ρόδο.

Οι πηγές μας δεν διέψευσαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των «τρομοκρατών» με το φουσκωτό που συνελήφθησαν μεταξύ Χίου και Οινουσσών με τους δήθεν μετανάστες που επεχείρησαν να βάλουν φωτιά στη Σάμο. Εξετάζεται μάλιστα η πιθανότητα να σχετίζεται ο ένας απ’ αυτούς που συνελήφθησαν με στέλεχος της τουρκικής διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πολέμου (OHD) που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εμπρησμών στην Ελλάδα.

Με επιφύλαξη αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον παλιό γνώριμο των Αρχών της χώρας μας, τον κ. Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ που είχε συλληφθεί στην Χερσόνησο Ηρακλείου το καλοκαίρι του 1998 αφού επιδόθηκε σε ομοφυλοφιλικό όργιο με Γερμανούς τουρίστες τους οποίους νάρκωσε και λήστεψε. Όταν συνελήφθη ο άνθρωπος αυτός αποκαλύφθηκε ότι κυκλοφορούσε με «χίλια πρόσωπα» δήλωνε Κούρδος αλλά ήταν Τούρκος ενώ εμφανιζόταν σαν Σουηδός.

Στα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκε η χαρτογράφηση σημείων στην Κέρκυρα τα οποία είχε φωτογραφήσει κιόλας και κάηκαν, συμπτωματικώς, κατά τη διάρκεια που βρισκόταν εκείνος στο νησί. Τότε το θέμα είχε πάρει διαστάσεις ύστερα από διαρροή στον Τύπου αλλά για άγνωστο λόγο, από τα γραφεία του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και του τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου είχε απαιτηθεί να διενεργηθεί ΕΔΕ επειδή έμαθαν το θέμα οι δημοσιογράφοι. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τότε ο αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, γνωστός από την υπόθεση με τον Σορίν Ματέι. Τελικά αφού πλήρωσε εγγύηση ο κ. Μοχάμεντ εξαφανίστηκε κάπου στην Τουρκία απ’ όπου προφανώς και εκπαίδευσε τους διαδόχους του.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και του Στρατού ψάχνουν τη λεπτομέρεια στην οποία θα συνδέσουν τα ευρήματα της υπόθεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι έφθασαν, σύμφωνα με εξαιρετικώς αξιόπιστη πηγή, να ζητήσουν ακόμα και φωτογραφίες από την επίσκεψη της Τουρκάλας πρώην πρωθυπουργού κ. Τανσού Τσιλέρ στην Κάλυμνο. 

«Καμμιά φορά οι φωτογραφίες των παπαράτσι είναι οι καλύτεροι μάρτυρες όσων παρακολουθούν ή ακολουθούν κάποιον επίσημο», λένε…


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo