Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά κυβέρνησης: "Καταργείτε την Δημοκρατία"

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με αφορμή την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο πρόεδρός του Γ. Αδαμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της», λόγω των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας και της επιμονής της να προστατεύει την οικονομική ελιτ σε βάρος της κοινωνίας!.

Συγκεκριμένα ο ΔΣΑ τονίζει ότι «Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, οι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας ξέχασαν ότι στη Δημοκρατία δεν αρκεί όλες οι εξουσίες να πηγάζουν από το λαό, αλλά πρέπει και να ασκούνται προς το συμφέρον του λαού και πάντοτε, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Όμως, υπογραμμίζει ο ΔΣΑ, «όταν η νομοθετική λειτουργία ασκείται με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, όταν η κυβέρνηση προχωρεί κατ' επανάληψη σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ομοίως χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα, όταν, εν γένει, μεθοδεύεται η εξαθλίωση των πολιτών, με τη μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της».

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του ΔΣΑ εκλέχθηκε με την σημαία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας θεωρείται βαρόμετρο πολιτικών εξελίξεων.

Η κριτική που ασκεί και οι φράσεις με τις οποίες διατυπώνεται αυτή η κριτική είναι πραγματικά πρωτοφανής.

Και αν το "βαρύ πυροβολικό" της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο των επιστημόνων και των επαγγελματιών και ο πρόεδρός του, καταγγέλουν το ίδιο τους το κόμμα ότι προστατεύει την οικονομική ελιτ και καταργεί την Δημοκρατία, τότε, τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα για την κυβέρνηση απ'ότι πιστεύουν και οι χειρότεροι εχθροί της.....


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo