O..."Λουδοβίκος" της Ελλάδας, έφαγε... πόρτα απο ΗΠΑ!

Έφαγε… πόρτα από τους Αμερικανούς ο "Λουδοβίκος" της Ελλάδας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγ. Βενιζέλος. Απάντησαν με έναν στρατιωτικό όρο στο αίτημα να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και να βρίσκεται ενώπιον της συνάντησης του με τον Μπάρακ Ομπάμα : «Δεν προβλέπεται»! Και...ξερός ο Μπένυ!

Ο Βενιζέλος γνωρίζει από στρατιωτική ορολογία, αφού θήτευσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το... «δεν προβλέπεται» ενέχει μήνυμα απαξιωτικό! Άλλωστε, οι Αμερικανοί ούτε όταν ήταν επικεφαλής του Πενταγώνου τον δέχθηκαν στην Ουάσιγκτον. Ευελπιστεί μήπως πάει ως υπουργός Εξωτερικών. Αν προλάβει…

Όταν ορίσθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, αλλά και την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, είχε λεχθεί πώς ίσως τον συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νόμιζαν πώς να περάσεις την πύλη του Λευκού Οίκου και να συναντηθείς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι κάτι σαν να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου και να δίδεται από τον πρωθυπουργό ο λόγος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Το είδαμε και αυτό στο πρώτο υπουργικό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ε, σίγουρα δεν είναι έτσι. Οι Αμερικανοί απάντησαν σε αυτούς που τόλμησαν από το Μέγαρο Μαξίμου να θέσουν θέμα επίσκεψης και του κ. Βενιζέλου πώς το προεδρικό πρωτόκολλο δεν εξετάζει συγκυβερνήσεις και άρα δεν δέχεται… παρατρεχάμενους!

Έχασε λοιπόν την ευκαιρία να μπει στο κάδρο της φωτογραφίας ο κ. Βενιζέλος.

Το ταξίδι του κ. Σαμαρά έχει προγραμματισθεί για τις 8 Αυγούστου και ένα μέρος της προετοιμασίας έχει γίνει αφενός με την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Το ζήτημα της οικονομίας θα είναι το πιο σημαντικό. Μάλιστα φέρεται να έχει προγραμματισθεί και συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη, μετά τις νέες δηλώσεις της «προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, προχωρήστε τις απολύσεις, αλλιώς λεφτά γιόκ».

Αφετέρου με το εν εξελίξει ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε χθες τη νύχτα ώρα Ελλάδας με τον αμερικανό ομόλογο του Τσακ Χέιγκελ επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. Οι Αμερικανοί χρειάζονται τις ελληνικές βάσεις, πέραν της Σούδας, σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία (αν και δεν φαίνεται πώς κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει επι του παρόντος), όπως έγινε και στη Λιβύη.

Ο Βενιζέλος, όσον αφορά στο θέμα ΗΠΑ, ηττήθηκε και από τον κ. Αβραμόπουλο. Έθεσε βέτο να ταξιδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και ο ίδιος που μπορεί δεν θα ταξιδέψει με το Gulfstream!

Με αυτά ασχολούνται στην κυβέρνηση, τις φωτογραφίες δηλαδή, όταν οι Έλληνες πεινάνε από τα εξοντωτικά μέτρα που τους επιβάλλουν Σαμαράς και Βενιζέλος κατ’ εντολή της τρόικας.




Πηγή



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo