Ο εξευτελισμός του Στουρνάρα δεν έχει προηγούμενο! Ακόμη ένα χαστούκι...του κοκκίνησε το μάγουλο!

Ο υπουργός Οικονομικών χάνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας (πότε τα είχε άλλωστε;)

Ξαφνικά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για τα απανωτά χαστούκια που τρώμε το ένα μετά το άλλο από τους δανειστές μας. Η κίτρινη κάρτα που έβγαλε χθες για ακόμα μία φορά προς την Ελλάδα το Euro working group, αναβάλλοντας την καταβολή της δόσης προς την χώρα μας, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι η ρητορική περί «δήθεν ανάκτησης της αξιοπιστίας» δεν είναι τίποτε άλλο παρά παραμύθια της Χαλιμάς.

Ο Στουρνάρας έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία του στην Ευρώπη. Ουδείς από τους Ευρωπαίους ομολόγους του τον λογαριάζει, και αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει από την στιγμή που η διαρκής υποτακτικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης απέναντι στις αξιώσεις της Γερμανίας, έχει κάνει τους δανειστές μας να μην μας υπολογίζουν.

Η μηδενική διαπραγματική ισχύς της κυβέρνησης, δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο.

Πληροφορίες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού προμηνύουν κι άλλα «χαστούκια» από τους Ευρωπαίους προς τον κ. Στουρνάρα καθώς η τμηματική καταβολή των επόμενων δόσεων τους ερχόμενους μήνες αναμένεται να περάσει από... σαράντα κύματα. Θα στραγγίξουν την χώρα μέχρις εκεί που δεν πάει άλλο, με την δουλική συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να κοιτά απαθής την τρόικα που διαλύει κάθε ίχνος κοινωνικής δομής και πρόνοιας στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρείται από τους Ευρωπαίους ένας «υπουργός με ημερομηνία λήξης». Ακόμα κι αν κατάφερε να διασωθεί στον τελευταίο ανασχηματισμό, ο Υπουργός Οικονομικών ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα του, που θα ικανοποιεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Άραγε έχουν βάση τα σενάρια που λένε ότι ο κ. Στουρνάρας ενδιαφέρεται να ετοιμάσει βαλίτσες για... Βρυξέλλες; Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικότερο ρεπορτάζ. Όσο ο Στουρνάρας χάνει και στο εξωτερικό ακόμα και τα τελευταία ψήγματα κύρους που του έχουν απομείνει, τόσο έρχεται πιο μπροστά η επιθυμία του να διοριστεί σε κάποια θέσει στο κέντρο λήψης αποφάσεων της βελγικής πρωτεύουσας... Τουλάχιστον αυτό λένε οι κακές γλώσσες...


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo