Πώς οι Αμερικανοί «χρησιμοποίησαν» τον Γ. Παπανδρέου (Θεωρία Συνομωσίας;)

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις του Γερμανού Ντιρκ Μίλερ, ενός από τους διασημότερους χρηματιστηριακούς αναλυτές και ερευνητές της ελληνικής κρίσης για την ελληνική τραγωδία, στο βιβλίο του «Σύγκρουση» που κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές και στην Ελλάδα.

Χωρίς αναστολές ο Ντιρκ Μίλερ γράφει στο βιβλίο του ότι «Ο Παπανδρέου ήταν το εκτελεστικό πιόνι της Αμερικής και προκάλεσε με κάθε τίμημα τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες και κυρίως το ευρώ που συνιστούσε σοβαρότατη απειλή για το αμερικανικό δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, είτε με τη λήψη δρακόντειων μέτρων λιτότητας, είτε με στοχευμένα υποκινούμενες αντιπαραθέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως με τη Γερμανία, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς για να επιταχύνει την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα, όπως εκτιμούν πολιτικοί κύκλοι, τόσο από Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα. Και όλη αυτή η αμφίπλευρη εκστρατεία δυσφήμησης στην οποία επιδίδονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία εξυπηρετούσε αυτόν ακριβώς τον σκοπό».

Ο Γερμανός διάσημος χρηματιστής που έχει το προσωνύμιο «Mr. Dax» υποστηρίζει με στοιχεία ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βγει από το «σπιράλ του θανάτου» εάν δεν αποχωρήσει από τη ζώνη του Ευρώ και δεν επιστρέψει στη Δραχμή.

Και τονίζει χαρακτηριστικά «Αν αντιπαραβάλουμε την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας με αυτή της Τουρκίας, θα διαπιστώσουμε ότι έως την εισαγωγή του Ευρώ στην Ελλάδα οι δύο χώρες συμβάδιζαν οικονομικά. Αλλά με τη εισαγωγή του Ευρώ στην Ελλάδα συνέβη κάτι το φοβερό. Οι οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας έχουν απογειωθεί ενώ η Ελλάδα σέρνεται πίσω της ασθμαίνοντας.

Τι συνέβη;

Το πολύ υψηλό ευρώ για τις ασθενείς επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είχε αποτέλεσμα τα ελληνικά προϊόντα να μην είναι πια ελκυστικά για το εξωτερικό. Ένα εσπρέσο στην ελληνική παραλία κοστίζει τρία ευρώ, ενώ μία μερίδα ψάρι δεν πέφτει κάτω από τα 15 ευρώ. Από την άλλη στην Τουρκία μπορεί κανείς να βρει τον ίδιο καφέ με ένα ευρώ και μία μερίδα ψάρι με πέντε ευρώ. Και αυτό χάρη στην αδύναμη τουρκική λίρα».

Πάντως, για τις αποκαλύψεις του για τον Γ. Παπανδρέου ο Ντρικ Μίλερ αφήνει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και διάφορες θεωρίες συνομωσίας γύρω από το πρόσωπό του αλλά στην τελική τα πράγματα είναι κάπως έτσι όπως τα περιγράφει στο βιβλίο του...

1 σχόλιο :

 1. Αυτό
  το βίντεο καταχωρήθηκε στις 15 Ιουνίου 2010 - αλλά εδώ μας πούλησαν τα
  παπαπροδοτικα παραμύθια που έριξαν το "Τιτανικό" στο παγόβουνο του ΔΝΤ
  και τα αντί Ευρωπαϊκά πράσινα άλογα από τα λαμόγια και πρόστυχα
  ΜΜ-Μ@λ@κιας με τα σιχαμένα παπαγαλάκια στα μπουρδέλο κανάλια!


  << Η όλη επίθεση στην Ελλάδα και η επίθεση κατά του ευρώ προήλθε
  από μια συντονισμένη στρατηγική της Wall Street και ιδρύματα των ΗΠΑ για
  τη μόνιμη παράλυση ή το ελάχιστον μια προσπάθεια να ακρωτηριάσουν το
  μόνο εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα οπουδήποτε στον κόσμο που μπορεί να
  αμφισβητήσει το δολάριο. >> είπε o Engdahl στο RT.
  http://www.youtube.com/watch?v=4BBSwPvO1Y4

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo