Κυρ. Μητσοτάκης: "Σε ένα εξάμηνο θα διαλύσω το.. δημόσιο"! Ουδείς αμφιβάλλει δια τούτο!

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο "Έθνος της Κυριακής" ότι την επόμενη εβδομάδα θα εξηγήσει στην τρόικα ότι χρειάζεται ένα... εξάμηνο για να δρομολογήσει τη... σωστή και δίκαιη "κινητικότητα" των δημοσίων υπαλλήλων.

«Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι: «Μην ξεχνάτε ότι για κάθε έναν υπάλληλο, που θα φεύγει, θα έρχεται ένας, ο οποίος σήμερα περιμένει στην...ουρά του ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η πραγματική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολύ δύσκολο στοίχημα», όταν μιλώντας για μεταμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης μέσα σε σχετικά σύντομο χρόνο, απέρριψε την τακτική του «ξαφνικού θανάτου» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου και σημείωσε πως το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, αναφερόμενος σε αριθμό υπαλλήλων, όπως λέει 4.000-6.000, που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να συναντήσει τα μέλη της τρόικας των δανειστών, θα επισημάνει ότι η διαδικασία της «κινητικότητας» δεν έχει ποσοτικούς στόχους και ότι χρειάζεται κάποιους μήνες για να γίνει σωστά και δίκαια. Θέτει, δε, ως χρονικό όριο για την επίτευξη αυτού του στόχου, το προσεχές... εξάμηνο.


Blogger Template by Clairvo