Την κράζει μέχρι και το SPD: "Αυτή φταίει για όλα! Μας οδηγεί στο χάος!"!

Κορυφώνεται η αντιπολιτευτική ρητορική στη Γερμανία με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, δια στόματος του προέδρου του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ...

...ο οποίος, μιλώντας στην ιστοσελίδα Spiegel-online, κατηγορεί την Καγκελάριο πως οδηγεί την ευρωζώνη στο χάος.

"Έστω και αν η Άνγκελα Μέρκελ κάνει ότι δεν ξέρει: Η συμφορά της Κύπρου φέρει την δική της υπογραφή", σημείωσε για να προσθέσει: "Η Μέρκελ επέτρεψε μια χώρα με λιγότερους κατοίκους από το κρατίδιο του Saarland να οδηγήσει στο χάος ολόκληρη την ευρωζώνη", ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε, ανέφερε ότι δεν ήταν διαπραγματεύτηκε μόνος του στις Βρυξέλλες, αλλά υπό τις οδηγίες της Καγκελαρίου: “Αυτή έδωσε τη γραμμή κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες”, προσθέτοντας ότι με την πολιτική της αθέτησε την εγγύηση προς τους μικροκαταθέτες: "Η Μέρκελ είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι στην Κύπρο την επιταγή καλούνται να πληρώσουν οι μικροκαταθέτες, ενώ οι ιδιοκτήτες των τραπεζών την γλιτώνουν". Επέτρεψε για πρώτη φορά να δημευθεί μέρος των τραπεζικών καταθέσεων: "Έτσι, αθέτησε την υπόσχεση που έδωσε μαζί με τον Πέερ Στάινμπρουκ στους Γερμανούς μικροκαταθέτες και στους μικροκαταθέτες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να αποκατασταθεί", ανέφερε ο πρόεδρος του SPD.

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν και κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, με αφορμή τους γερμανικούς χειρισμούς για την Κύπρο.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του κόμματος, αφού πολλά μέλη του απαιτούν την υιοθέτηση σκληρότερης στάσης από την ηγεσία του.

Ο Στάινμπρουκ ο οποίος βρισκόταν στην Βαυαρία για προεκλογικούς σκοπούς, έσπευσε πάντως χθες το βράδυ να χαρακτηρίσει “κραυγαλέο πολιτικό λάθος” τη συμμετοχή μικροκαταθετών στο πακέτο διάσωσης.

Αυτή η κίνηση της Μέρκελ ενδεχομένως να της κοστίσει πολύ ακριβά, εάν της έβγαινε θα ήταν το απόλυτο αφεντικό, τώρα όμως παροισιάζονται σοβαρές ρωγμές στο προφίλ της

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo