Απίστευτο! Προωθεί ανεξάρτητο κράτος στην δυτική Θράκη ο Τούρκος υπουργός Υγείας!

Τη στιγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας στο Αιγαίο και θέλει την αναγνώριση της μειονότητας στη Δυτική Θράκη ως «τουρκικής», το υπουργείο Εξωτερικών ανοίγει το δρόμο σε έναν από τους πρωτεργάτες της απροκάλυπτης οικοδόμησης της «γέφυρας» μεταξύ Τουρκίας και Δυτικής Θράκης.

Επέτρεψε στον υπουργό Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου να παραστεί στη δεξίωση που παρέθεσε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (αντί του υπουργού Ανάπτυξης που ήταν προγραμματισμένο) και τώρα τον διευκολύνει να «αλωνίσει» επί δύο ημέρες, σήμερα και αύριο στη Δυτική Θράκη, προωθώντας τις τουρκικές θέσεις για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους επί ελληνικού εδάφους!!!

Αυτή είναι η πολιτική που ασκεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνεχίζοντας όπως φαίνεται στη γραμμή του «καζάν-καζάν» και της πρόσφατης… τεράστιας επιτυχίας (σ.σ. για τα τουρκικά συμφέροντα) της επίσκεψης Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη που άνοιξε το δρόμο της συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Δίνει ελευθέρας το ελληνικό ΥΠΕΞ στον Μουεζίνογλου να κάνει ανενόχλητος της επαφές του σήμερα και αύριο στη Δυτική Θράκη και να προωθήσει την ιδέα του ανεξάρτητου κράτους. Σε ποιόν; Σε αυτόν που απέκτησε την τουρκική υπηκοότητα στα 31 του χρόνια χάνοντας την ελληνική μετά την παράνομη έξοδο από τη χώρα στα 28 του χρόνια (μουσουλμάνος της Κομοτηνής) και τη μόνιμη εγκατάσταση του στην Τουρκία. Σε αυτόν που οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και η ΕΥΠ έδωσαν βίζα επίσκεψης στην Ελλάδα μετά από 18 χρόνια (γιατί άραγε;).

Ο Μουεζίνογλου είναι ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Μιας από τις πιο σκληρές οργανώσεις που έχει παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Από τα γραφεία της έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως υπουργός Υγείας για να στείλει το μήνυμα ότι, ο «αγώνας για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης θα ενταθεί». Το αλυτρωτικό κήρυγμα του δόθηκε κάτω από την τουρκική σημαία, τη φωτογραφία του Κεμάλ και τη σημαία του Συλλόγου, που απεικονίζει τους τρεις νομούς της Ελληνικής Θράκης αποκομμένους φυσικά από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, παραπέμποντας συμβολικά στα αλυτρωτικά κηρύγματα περί «ανεξαρτησίας της Δυτικής Θράκης».

Ο Μουεζίνογλου ήταν παρόν σε κάθε επίσκεψη Τούρκου αξιωματούχου στη Δυτική Θράκη, όπως του Αχμέτ Νταβούτογλου πριν από ενάμιση χρόνο. Έχει τάξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής, δηλώνοντας μάλιστα ότι, «θα προβώ σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα ορισθεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».

Αυτόν ακριβώς το σκοπό θέλει να πετύχει και με τη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την Τουρκία στη διείσδυση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Την ημέρα της ορκωμοσίας του ως υπουργού Υγείας ο Μουεζίνογλου είχε τονίσει πώς «αν κάποιος που γεννήθηκε και έζησε ως Έλληνας πολίτης μέχρι τα 28 και έζησε στην Τουρκία ως άπατρις για τέσσερα χρόνια και έγινε υπουργός της χώρας αυτής, αυτό σημαίνει ότι το έθνος αυτό έχει μεγάλες αξίες».

Εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας και το Μέγαρο Μαξίμου ακούει κανείς; Τι ακριβώς υπηρετούν και τι πρεσβεύουν ;

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo