Ψυχρός πόλεμος Αθήνας - Μόσχας! Ο Πούτιν θεωρεί τους Σαμαρά-Μέρκελ ως εγκεφάλους του κουρέματος!

Αυτό που δεν λένε τα εγχώρια παπαγαλάκια για το κούρεμα που αποφάσισε το Eurogroup, είναι πως ήταν σχεδόν αδύνατο να το δεχθούν οι Ρώσοι.

“Άδικο, αντιεπαγγελματικό και επικίνδυνο” το χαρακτήρισε ο Πούτιν, ενώ στο ίδιο τέμπο κινούνται και οι δηλώσεις Μεντβέντεφ. Οι Ρώσοι όταν συνειδητοποίησαν ότι η απόφαση για το κούρεμα ήταν στην ουσία μια αρπαγή «δια της βίας» ρώσικων κεφαλαίων έγιναν έξαλλοι.

Μάλιστα για να καθησυχάσουν τους Ρώσους έσπευσε η μισή Κομισιόν στην Μόσχα. Το ΟΧΙ των Κυπρίων λειτούργησε πυροσβεστικά απέναντι στην μανία των Ρώσων, οι οποίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στοχοποιούν πλέον ανοιχτά δύο ευρωπαικές πρωτεύουσες: To Bερολίνο και την Αθήνα.

Το δίδυμο Πούτιν- Μεντβέντεφ εκτιμά πως η εισήγηση για το κούρεμα ήταν προιόν που επεξεργάσθηκαν από κοινού τα επιτελεία των υπ. Οικονομικών Βερολίνου-Αθήνας μετά από παρότρυνση των Μέρκελ-Σαμαρά.

Η αφωνία του Μαξίμου είναι εύλογη μια και οι Ρώσοι εκτιμούν πως εδώ και στο Βερολίνο βρίσκονται οι εγκέφαλοι του σχεδίου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την ανάφλεξη στις σχέσεις Μόσχας-Αθήνας με τους Ρώσους να υποψιάζονται πως η συμπαιγνία Μαξίμου-Καγκελαρίας έχει να κάνει και με τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Ο ισχυρός άνδρας της Gazprom έφτασε εσπευσμένα στην Αθήνα μετά από πληροφόρηση ότι ο Σαμαράς και η Μέρκελ έχουν αποφασίσει να τινάξουν στον αέρα τους Ρώσους επενδυτές.

Το σχέδιο που υποψιάζονται οι Ρώσοι θέλει τον Σαμαρά να είναι κατ΄αρχήν θετικός στην προοπτική πώλησης στους Ρώσους αλλά την Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συννενόηση με την Μέρκελ, να τινάζει στον αέρα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στην Μόσχα και την Αθήνα με το δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα να αποτελεί κόκκινο πανί για τους Ρώσους!

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo