H χώρα των Αδίστακτων! Η «μαύρη» συχνότητα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπει!

Από νωρίς το πρωί η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο μπουκέτο των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Το μαύρο παραμένει στις οθόνες αλλά ο τίτλος της ΝΕΡΙΤ έχει πάρει θέση ανάμεσα στα ψηφιακά κανάλια και εκπέμπει στα κανάλια 48 και 52 UHF!

Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «ενώ ακόμα δεν εχει κυρωθεί η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ δεν έχει πάει στη Βουλή κανένα σχετικό νομοσχέδιο, εκπέμπεται παράνομα σήμα στις συχνότητες αυτές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συχνότητες αυτές θα επιχειρηθεί να μεταδοθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού πριν την συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Γ. Σαββίδης: Σκοταδιστική η παρέμβαση Κεδίκογλου για την ΝΕΡΙΤ

Για σκοταδικές και αυταρχικές παρεμβάσεις καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, μετά την απόφαση να εμφανίζονται τα κανάλια 48 και 52 UHF με το σήμα της ΝΕΡΙΤ.

"Είναι αυταρχική η παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου ειδικά σήμερα που αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για να εξετάσει την αναστολή του λουκέτου της ΕΡΤ", δήλωσε στο Δίκτυο Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

"Ο ελληνικός λαός έχει μόνο τρία γράμματα χαραγμένα στην καρδιά του Ε-Ρ-Τ", σημείωσε Γ. Σαββίδης διερωτώμενος: "Ποιος θέλει να λεηλατήσει την ΕΡΤ;". Τόνισε, μάλιστα, ότι "το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ δεν πέρασε από διαβούλευση ούτε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ούτε έχει περάσει από την Βουλή".

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ δεν αφορά στην λειτουργία της, αλλά κάνει αναφορά στον πάροχο περιεχομένου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη τηλεπειρατείας η παράνομη εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ

"Η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά", σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι "Πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφισθεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της".

"Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο. Την απάντηση θα την δώσει ο λαός μας" καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Blogger Template by Clairvo