Αναζητώ έναν επιχειρηματία να μου εξηγήσει το "φαινόμενο" ...ΕΡΤ!!!

Αναζητώ έναν επιχειρηματία. Να μου πει τι θα έκανε ο ίδιος αν το εργοστάσιό του, αν η βιοτεχνία του, αν το ζαχαροπλαστείο, το μπακάλικο, το χασάπικο, το εμπορικό του αντιμετώπιζε -κατ' αναλογία- το ίδιο πρόβλημα.

Γράφει ο Κων/νος Φλάμης

Επειδή ουδέποτε είχα την φιλοδοξία του "επιχειρείν", άρα γνωρίζω ελάχιστα από επιχειρήσεις, αναζητώ τη βοήθεια επιχειρηματιών της περιοχής μου, ανθρώπους που έχουν ιδρώσει για να δημιουργήσουν τις εταιρείες τους και που πλέον τις συντηρούν με δυσκολία λόγω της οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει εδώ και τέσσερα χρόνια η χώρα. 

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο εργοστάσιο, μία μεγάλη επιχείρηση με 2.600 εργαζόμενους. Και διευθύνεται από τον Χ επιχειρηματία ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει συνδικαλιστές, κρίση, υψηλούς μισθούς, συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες κλπ.

Νιώθει λοιπόν πως θα πρέπει να "τελειώνει" με αυτή την ιστορία, πως θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα και να "μεταμορφώσει" την επιχείρησή του.

Θα ακολουθούσε ποτέ την τακτική Σαμαρά; 

Δηλαδή θα έκλεινε την επιχείρηση, θα απέλυε 2.600 εργαζόμενους, θα τους έδινε παχυλες αποζημιώσεις, και στη συνέχεια θα επαναπαροσλάμβανε 1200 (μεταξύ αυτών και κάποιους από τους παλιούς) για να συνεχίσει την λειτουργία της επιχείρησής του από ... τις 29 Αυγούστου;

Η δικαιολογία του "γόρδιου δεσμού" την οποία επικαλούνται κυβερνητικά στελέχη είναι φθηνή! Από την στιγμή που ο πρωθυπουργός "πόνταρε" στην ούτως ή άλλως δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού για όσα συνέβαιναν στην ΕΡΤ (σε σχέση με τα υψηλόμισθα συμβόλαια και τις ακριβές παραγωγές) θα μπορούσε εύκολα να είχε "δέσει" τις αποφάσεις του.

Σύσκεψη με τους πολιτικούς του "συνεταίρους", απόφαση για ενιαία γραμμή, ενημέρωση του λαού για το τι προτίθεται να κάνει και "μάζεμα" της επιχείρησης: Αλλαγή συμβάσεων, "κούρεμα" εξόδων, "κόψιμο" ακριβώς παραγωγών. 

Χωρίς να δημιουργήσει πολιτικό πανικό θα μπορούσε να είχε κάνει την 'δουλειά" του και φυσικά να είχε στο πλευρό του και την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Δυστυχώς η ζαριά δεν του βγήκε. Ντόρτια έφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναζητώ λοιπόν έναν επιχειρηματία. Να μου πει τι θα έκανε ο ίδιος αν το εργοστάσιό του, αν η βιοτεχνία του, αν το ζαχαροπλαστείο, το μπακάλικο, το χασάπικο, το εμπορικό του αντιμετώπιζε -κατ' αναλογία- το ίδιο πρόβλημα. 

Θα απέλυε τους πάντες αποζημιώνοντάς τους, θα το έκλεινε και θα το ξανάνοιγε στις 29 Αυγούστου... επανλαπροσλαμβάνοντας τους μισούς με "αξιοκρατικά κριτήρια";


Blogger Template by Clairvo