Αυτό είναι το κράτος Χαμαιλέων που σε χρησιμοποιεί όσο σέ έχει ανάγκη

Το ότι η κοινωνία παραπαίει εξαιτίας όλων αυτών που αποφάσισαν δίχως εμάς γιά εμάς είναι γνωστό Αυτό το οποίο δέν είναι γνωστό σε μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι τα παιχνιδάκια των μεγαλοκαναλαρχών,τών δημοσιογράφων και των τραπεζών προκειμένου να μας κρατούν αμφότεροι στο χέρι.



Γράφει η Μαίρη Λαγανά

Οι μέν σε επικοινωνιακό επίπεδο προκειμένου να περνούν αυτά που συμφέρει την 3κομματική κυβέρνηση της συμφοράς οι δέ γιά να μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει (ενώ τα χρήματα τους τα οποία τα έχει εγγυηθεί το κράτος τα εισέπραξαν μέσω της αναχρηματοδότησης)

 Το σχέδιο τους είναι γνωστό όμως πρέπει κάποτε να σταματήσει η αλητεία τους κάποτε πρέπει να τους βάλει φραγμό κάποιος στην ασυδοσία τους. Τα θύματα τους,οι αυτόχειρες των τελευταίων ετών άλλωστε το μαρτυρούν.......οι τράπεζες και η οικονομική κρίση τους περιέφεραν σε αυτή την κατάσταση οδηγώντας τους στο δρόμο χωρίς επιστροφή αυτόν της αυτοχειρίας.
 Πώς είναι δυνατόν οι Γιαννίκος-Κουρής να είχαν εξασφαλίσει δανειοδότηση του Alter ύψους 500.000.000 ευρώ,ενώ η χρηματιστηριακή αξία του καναλιού ήταν πολύ μικρότερη. Οι κύριοι αυτοί λοιπόν κατάφεραν να δανειστούν από όλες τις τράπεζες και τα δάνεια να μην επιστραφούν (εξοφληθούν ποτέ) Τά δάνεια αυτά αποτέλεσαν την μαύρη τρύπα που καλύφθηκε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και καλύφθηκε από τα χρήματα των φορολογουμένων.
Η σύναψη αυτών των δανείων χρειάστηκε προφανώς την συνοχή -ανοχή της τράπεζας και την κάλυψη από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η νομιμοποίηση του δανείου δίχως εγγυήσεις ήταν απλή.Το κανάλι αποτιμούσε τις αϋλες αξίες του αρκετά φουσκωμένες προκειμένου να ενεχυριαστούν για την λήψη του δανείου. Το Alter ο Κουρής και ο Γιαννίκος κατάφεραν έτσι να πάρουν θαλασσοδάνεια .που δεν κατάφεραν να ξεπληρώσουν και συγχρόνως ρίχνοντας στην ανεργία 666 εργαζόμενους.

 Σύμφωνα λοιπόν με την αποτίμηση των άϋλων αυτών τίτλων πού δέχτηκαν οι τράπεζες ώς εγγύηση,το τρέϊλερ γιά την σειρά τα 'στρουμφάκια" άξιζε 1,1 εκατ.ευρώ.Τά 4 τρέϊλερ τής επίσης παιδικής σειράς "ζουζούνια" τιμολογήθηκαν 2 εκατ. ευρώ. Ενα ντοκυμαντέρ γιά τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο κοστολογήθηκε 400.000 ευρώ καί ένα άλλο γιά το ζεύγος Σαρκοζί-Μπρόύνι 250.000 ευρώ. Τό πραγματικό τους κόστος αυτών των παραγωγών δεν ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ. Η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα εμφανίζεται να κοστίζει 60.000 ευρώ το επεισόδιο. Οι τραπεζίτες τα αποδέχτηκαν με πρόσχημα εκτιμήσεις ορκωτών λογιστών.Ετσι οι τράπεζες καλύφθηκαν απο εγγυήσεις ΦΟΥΣΚΕΣ.

Οι τράπεζες πού έδωσαν τα θαλασσοδάνεια στο Alter είναι: 

Alpha,Eurobank,Marfin,ATE,Εθνική,Κύπρου,Πειραιώς,Ελληνική,Εμπορική. Εχουν εντοπιστεί έγγραφα στην Λαϊκή τράπεζα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις,ο Βγενόπουλος βοήθησε να πάρουν 62 εκατομμύρια σε έξι δάνεια ενώ δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες από τον νόμο εγγυήσεις. Ο ομιλος έχει δανειστεί συνολικά 166.612.985 ευρώ πού δεν αποπληρώθηκαν ποτέ και δέν πρόκειται φυσικά να αποπληρωθούν ποτέ. Ο Βγενόπουλος εξαγόραζε την δημοτικότητα του τρόπον τινά μέσω του καναλιού ήταν άλλωστε φιλοξενούμενος σε ζώνες μεγάλης ακροαματικότητος καταφέρνοντας να στήσει ένα προφίλ πετυχημένου επιχειρηματία........

 Ας μιλήσουμε για το μεγάλο κανάλι Mega

 Καί αυτό στον χορό των δανεισμών δίχως τέλος ενώ δέν είναι είς θέση να εξοφλήσει παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις του. Τό κανάλι φαίνεται να βάζει ώς εγγύηση άυλα περιουσιακά στοιχεία,όπως εκπομπές,τηλεπαιχνίδια κ.λ.π.Οι τράπεζες και εδώ δέχτηκαν τις εγγυήσεις φούσκα.......

 Το κανάλι του Μπόμπολα πρέπει όμως να επιβιώσει πάση θυσία..!

 Καί ενώ δάνεια περασμένων ετών παραμένουν ανεξόφλητα συμπληρώνουν το προφίλ νέα δάνεια (ύποπτα) οι δανειακές συμβάσεις ελλιπείς παραβαίνοντας σε πολλές των περιπτώσεων τον κώδικα χορήγησης δανείων,ειδικά σε (κακοπληρωτές)!!!!!! Τό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής,πώς είναι δυνατόν οι μεγαλοτραπεζίτες να μην παρενοχλούν τους δανειζομένους μεγαλοκαναλάρχες να μην εκποιούν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να εξοφληθούν,ενώ από την άλλη σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό των ανθρώπων που θέλησαν να δανειστούν γιά να βάλουν ένα κεραμμύδι κάτω από το κεφάλι τους.
 Εκεί θα μου πείτε υπερισχύει ο νόμος του ισχυρού,μου χρωστάς σου παίρνω το κεφάλι,εν προκειμένω το κεραμμύδι σου. Σε πετάω στόν δρόμο,δέν με αφορά εάν είσαι άνεργος,εάν πλέον λιμοκτονείς,εάν δέν έχεις πλέον το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σου διαβίωση και επιβίωση. Εκεί εξαντλείται το γράμμα του νόμου,εκεί φυλακίζονται συνειδήσεις,οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια πολίτες στην αυτοχειρία. Αυτό είναι λοιπόν το κράτος δικαίου; Αυτό είναι υποτίθεται το κράτος που το αφορούν οι πολίτες;


 ΟΧΙ !!!!!!!!

 Αυτό είναι το κράτος Χαμαιλέων που σε χρησιμοποιεί όσο σέ έχει ανάγκη κατόπιν σε διαγράφει,σε εξαφανίζει,σε απαξιώνει. Καιρός είναι λοιπόν αυτό το κράτος να το απαξιώσουμε και εμείς και ο μοναδικός τρόπος απαξίωσης είναι όταν έρθει η ώρα της κάλπης όταν έρθει η ώρα που θα τους αφορά ο πολίτης,αλλά πρέπει να κατανοήσουν πώς αυτοί πλέον δέν θα αφορόυν τον πολίτη !!!!!

 CARPE DIEM !!!!!!






Y.Γ απαγορεύεται η αναδημοσίευση δίχως την έγκριση μου copyright, © 2013

Μαίρη Λαγανά
Blogger Template by Clairvo