Οι δηλώσεις του Ερντογάν μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο: Σαν κάτι να μας θυμίζουν!

Στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ"  προσγειώθηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω συνθημάτων οπαδών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Χιλιάδες οπαδοί του κυβερνώντος AKP,  εμφανέστατα σε μια απόπειρα επίδειξη δύναμης βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και αποθέωσαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής κρίσης.


Γράφει η Χρυσαλία

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και υπουργούς της κυβέρνησής του, χαιρέτησε τον κόσμο και έστειλε το μήνυμά του προς τους διαδηλωτές:
 
«Πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι, ώριμοι και να δείξετε κοινή λογική. Πλέον όλοι πρέπει να πάμε στα σπίτια μας», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε πως «δεν είστε το είδος των ανθρώπων που χτυπά κατσαρόλες και τηγάνια στους δρόμους».
 
«Δε θα διακρίνουμε κάποιο πρόσωπο από τα 76 εκατομμύρια στην Τουρκία. Είμαστε υπηρέτες των 76 εκατ. και όχι του 50%», σημείωσε. 
 
Κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποστασιοποιηθούν από τις άναρχες διαδηλώσεις και τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών. 
 
Επίσης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιχειρήσεις και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να αποστασιοποιηθούν από τέτοιου είδους βίαιες πράξεις. 
 
«Σταθήκαμε ισχυροί, αλλά ουδέποτε δεν μας χαρακτήριζε το πείσμα. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», δήλωσε στη συνέχεια στους υποστηρικτές του κόμματός του.
 
Σαν κάτι να μας θυμίζουν όλα αυτά...! Τις... απλές και λιτές δηλώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από περιστατικά εκληματικής άσκησης αστυνομικής βίας, ότι... απλώς αποτέλεσαν μεμονωνομένες περιπτώσεις και θα... διερευνηθούν, άλλες κυβερνητικές και πολιτικές δηλώσεις ότι οι χιλιάδες διαδηλωτές της Πλατείας Συντάγματος και των κατά καιρούς διαδηλώσεων δεν είναι και... τόσοι, ότι ο κόσμος που ορμητικά εκτόπισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, από την εξέδρα των επισήμων στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη ήταν απλώς... μια μερίδα του λαού και άλλα σχετικά... συμπεράσματα. Και φυσικά μην παραλείψουμε την ενοχοποίηση των διαδηλωτών για... επεισόδια, καταστροφές, αποσταθεροποίηση της κοινωνίας, δημιουργία πληγμάτων στο μικρομεσαίο εμπόριο που κατα τ' άλλα πηγαίνει ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ κ.λ.π.
Προφανώς όλοι οι πολιτικοί τις ίδιες τακτικές έχουν, ή αλλιώς (όπως λέει και η εύστοχη φράση) όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια φάτσα!
 
Α, κι αυτό το «Πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι, ώριμοι και να δείξετε κοινή λογική» δε θυμίζει πολύ το «Δεν είναι ώρα για εκδήλωσε συναισθημάτων χαράς αλλά για επίδειξη λογικής»; Δήλωση που ακολούθησε το Όχι του Κυπριακού Κοινοβουλίου στο "αυτόματο" κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων. Δήλωση που βρήκε "πάτημα" στο ότι η Τρόικα βρήκε τρόπο να αρπάξει τις τραπεζικές καταθέσεις ούτως ή άλλως...!

Blogger Template by Clairvo