Η Μαύρη Βίβλος των Δωσιλόγων! Να μην Επαναληφθεί η Ιστορία!

«Να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές» λέει μια Κινέζικη ευχή. Για όλους εμάς φαίνεται ότι η ευχή έπιασε καθώς είναι σίγουρο ότι ζούμε σε ενδιαφέρουσες και ιστορικές εποχές. Ο Ελληνικός λαός ζει μια από τις δυσκολότερες και επικίνδυνες εποχές της ιστορίας του.


Γράφει ο Αθηναίος Πολίτης

Η άβυσσος από κάτω είναι έτοιμη να μας καταπιεί. Επομένως, οφείλουμε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και να προσπαθήσουμε πάση θυσία να αποφύγουμε την διχόνοια η οποία θα έδινε τη χαριστική βολή στην πατρίδα μας. Το πολιτικό σύστημα για να επιτύχει την επιβίωση του και για να αποφύγει τις κρεμάλες που έρχονται θα προσπαθήσει να διχάσει τον λαό. Ένας εμφύλιος είναι ο ευφυής τρόπος για την γλυτώσει, εξάλλου το έχει ξανακάνει στο παρελθόν.
Η Ελλάδα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έχοντας υποστεί τρομερές καταστροφές και απώλειες ανθρωπίνων ζωών ήταν η μόνη χώρα που βίωσε έναν εξίσου καταστροφικό πόλεμο. Σε όλες τις χώρες της κατεχόμενης Ευρώπης αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων ξεκίνησε το ‘κούρεμα’ και οι εκτελέσεις των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής.

Στην μόνη χώρα που δεν κρεμάστηκαν δωσίλογοι ήταν στην Ελλάδα. Έγιναν μόνο κάποιες λίγες δίκες και κάποιοι πολύ λίγοι καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές. Το πολιτικό σύστημα της εποχής επιβίωσε με τον εμφύλιο που έγινε και ο οποίος διέγραψε όλα τα προηγούμενα εγκλήματα της κατοχής. Οι δωσίλογοι έγιναν πολύτιμοι συνεργάτες στον πόλεμο κατά των ¨άλλων Ελλήνων¨.

Όλες οι χώρες αποδέχτηκαν την μοιρασιά που έγινε στην συνθήκη της Γιάλτα. Η Ευρώπη χωρίστηκε στα δύο μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Οι μεγάλες δυνάμεις σεβάστηκαν αυτή την μοιρασιά και για αρκετά χρόνια η μία δεν μπήκε στα ‘χωράφια¨της άλλης. Οι Σοβιετικοί τηρώντας την συμφωνία δεν αναμίχθηκαν σχεδόν καθόλου στα Ελληνικά πεπραγμένα και δεν στήριξαν έμπρακτα τις δυνάμεις της Αριστεράς. Περιορίστηκαν μόνο στο να στείλουν κάποιους λίγους στρατιωτικούς παρατηρητές.

Το ίδιο συνέβη και με χώρες που είχαν μεγάλες εθνικές και δημοκρατικές παραδόσεις όπως πχ. η Τσεχία και η Πολωνία οι οποίες βρέθηκαν ξαφνικά κάτω από την σκληρή Σοβιετική κατοχή. Στην  μόνη που χώρα που δεν υπήρξε αποδοχή των αποφάσεων της Γιάλτα ήταν στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός λαός, οι ιστορικοί και οι διανοούμενοι δεν αναρωτήθηκαν ποτέ το γιατί. Μήπως γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει το πολιτικοοικονομικό σύστημα και να συνεχίζει να κυβερνά σε αυτό τον τόπο;

Πολλές απαντήσεις θα μπορούσαν να δοθούν αν δεν καιγόντουσαν πανηγυρικά κατά την δεκαετία του 1980 οι φάκελοι των αντιστασιακών από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Αν υπήρχε η πρόσβαση σε αυτούς τους φακέλους θα μπορούσαμε να μάθουμε ποιοι ήταν οι προδότες και οι χαφιέδες και μετά κάποια στόματα θα άνοιγαν και θα αρχίζαμε να μαθαίναμε την πραγματική ιστορία. Αν επίσης άνοιγαν τα αρχεία του ΚΚΕ θα διαλευκανόντουσαν πολλά αλλά το Σπίτι του Λαού παραμένει βολικά μη προσβάσιμο από τον λαό. Οι Γερμανοί αλλά και όλοι οι άλλοι που δεν έκαψαν τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ και των άλλων μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει να να είναι πολύ ηλίθιοι. Εμείς κάτι ξέρουμε παραπάνω που προτιμήσαμε την ιστορική λήθη και δεν μάθαμε ποτέ ποιοι ήταν οι πραγματικοί ήρωες και ποιοι οι πραγματικοί προδότες.

Τώρα ξανά το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τα παραμύθια της ανάπτυξης σε λίγο δεν θα γίνονται πιστευτά από κανένα. Μόλις οι μισθοί φτάσουν στα 500 ευρώ και οι συντάξεις στα 360 ευρώ η έκρηξη θυμού θα τινάξει το καζάνι. Ένας – ένας οι Ευρωπαίοι αξιωματανούχοι και το ΔΝΤ αρχίζουν να τα γυρίζουν και να στρέφονται κατά των μνημονιακών πολιτικών. Αυτή την στιγμή καθαρά ΄μνημονιακοί’ παραμένουν μόνο η Γερμανία και η Ελληνική κυβέρνηση. Αλλά και οι Γερμανοί μετά τις Γερμανικές εκλογές θα αλλάξουν το ‘βιολί’ και τότε οι ντόπιοι συνεργάτες θα παραμείνουν τραγικά μόνοι.

Το σύστημα τα ξέρει όλα αυτά και θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να γλυτώσει με ένα εμφύλιο σπαραγμό. Σε μια χώρα που θα επικρατεί το χάος και η πλήρης εξαθλίωση θα έχουν σχηματιστεί δύο ακραίοι πόλοι, από την μία θα είναι είναι ένα συνονθύλευμα ‘αριστερών’, αναρχικών και εθνομηδενιστικών δυνάμεων και από την άλλη κάποιοι blue-black ακραίοι ΄πατριώτες΄ και τότε θα μας υποχρέωσουν να επιλέξουμε στρατόπεδο.

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε σαν λαός, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το δικό μας μοναχικό δρόμο – τον ελληνικό δρόμο.  Πρώτη μας επιδίωξη πρέπει είναι η εκδίωξη των εισβολέων από την πατρίδα μας: τόσο του ΔΝΤ, όσο και της ναζιστικής Γερμανίας. Η ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας είναι το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να ξαναπάρουνε πίσω τα κλειδιά της χώρας για να διαφεντεύσουμε εμείς τις τύχες μας. Πρέπει όμως αυτή την φορά να υπάρξει πραγματική ΚΑΘΑΡΣΙΣ και να μην γλυτώσουν οι δωσίλοιγοι αλλά να δώσουν λόγο και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Blogger Template by Clairvo