ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΣΟΥ ΡΕ ...ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;

Με συνδυασμένα καθημερινά κρωξίματα οι παπαγάλοι των μίντια μας μεταφέρουν την ίδια καραμέλα είστε καταχρεωμένοι, καταναλώνετε πολλά, παράγετε λίγα, δεν πληρώνετε, είστε αφερέγγυοι, περιοριστείτε, πάρτε μέτρα....




Ύφεση, πτώση ανάπτυξης, οι αγορές απαιτούν, το χρηματιστήριο πέφτει, η ψυχολογία αδυνατεί και αν τα δούμε από την ουσιαστική ανθρώπινη πλευρά.....

Τα κεφάλαια έξω αφορολόγητα, οι εφοπλιστές και οι πολυεθνικές όπου βολεύονται, τα ακίνητα μνημεία απείραχτα, τα τρόφιμα σε εναρμονισμένες μονοπωλιακές τιμές, η ανεργία στα ύψη, οι μετανάστες με πληθωρική παρουσία και ανισότιμη εκμεταλλευτική σχέση, η γη σε υπεραξία, το περιβάλλον σε διαρκή υποβάθμιση, η πολεοδομία ανύπαρκτη, ο σχεδιασμός και ο ορθολογισμός ανύπαρκτα μεγέθη.
Κάποιοι πολλοί αφού σας πήραν την ψήφο διατάσσεστε να ψοφήσετε, να παγώσετε, να καταναλώσετε και να χρεωθείτε ακριβότερα ώστε να ζήσουν οι λίγοι εκλεκτοί που δεν φορολογούνται ,απαλλάσσονται, διαφεύγουν συνεννοούνται πιο θάναι το δέρας των ευκαιριών που θα τους δώσει η νέα κυβέρνηση και θα αρπάξουν τα επόμενα θηράματα είτε λέγονται ΟΠΑΠ ποντάροντας στο τυχοδιωκτισμό των Ελλήνων, είτε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την μεγάλη ρευστότητα.

 Φοροαποφεύγουν πολλοί κατ αρχάς βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές.



 Με βάση το Ζ¨ Ψήφισμα του 1975 φορολογούνται αυτοτελώς για την αποζημίωση και τη σύνταξη που τους καταβάλλεται. Προσθέστε δημάρχους και κοινοτάρχες, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, οι προπονητές, οι ταξιτζήδες, όσοι εκμεταλλεύονται φορτηγά ΔΧ ή λεωφορεία ενταγμένα σε ΚΤΕΛ, οι έχοντες νοικιαζόμενα δωμάτια, το ιπτάμενο προσωπικό της πολιτικής αεροπορίας ,οι αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού κλπ. Τα ΅δεν χρωστάω σε κανένα¨ λοιπόν του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά μάλλον στηρίζονται σε συσκότιση μακρομεγεθών σε απόκρυψη δεδομένων. Εδώ υπάρχει καθεστώς ευνοιοκρατίας και ανισότητας στα κοινά βάρη σε πολλούς, των ιδίων συμπεριλαμβανομένων και των προκατόχων τους κ. Σημίτη και κ. Καραμανλή αντίστοιχα.

 Μας υπενθυμίζουν σχεδόν τρομοκρατικά τα 300 δις εξωτ. χρέος λησμονώντας ότι δεν απευθύνονται ούτε στους κατέχοντες 200 δις καταθέσεων στο εσωτερικό και 1500 δις σε καταθέσεις τραπεζών εξωτερικού. Επισύρουν το κίνδυνο χρεοκοπίας του κράτους παραλείποντας να θυμίσουν ότι τα ακίνητα μόνο του ελληνικού δημοσίου είναι αξία της τάξεως των 300 δις.
 Ζούμε ένα φρικτό συνδυασμό κακοδιοίκησης που συναποτελείται από υψηλές δαπάνες, ανύπαρκτους ελέγχους και περιορισμό εισπρακτικών μηχανισμών.







Λέγεται ότι στα βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο μόνο τα 15% πληρώνονται. Τόσο οι βενζίνες, τόσο τα ταξίδια, τόσο τα κινητά .Υπερκέρδη στα μαγαζιά αλυσίδες- τροφίμων αλλά 1-3% τα φορολογούμενα κέρδη τους! Τεράστιος ο όγκος των ανέλεγκτων υποθέσεων μεγάλων εταιρειών και επί πολλά έτη. Αν μιλήσετε με κάποιο υπεύθυνο έφορο συνήθως σας προσγειώνει στην πραγματικότητά του, έχουν ανίκανους και λίγους υπαλλήλους για τον όγκο της δουλειάς που χρειάζονται. Το κερασάκι στην ανεργία τους είναι τα φαινόμενα διαφθοράς και εμπλοκής τους. Πάσχουμε από κατάλληλα εργαλεία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Χρειάζεται κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου έλεγχος των υπερκερδών που φεύγουν έξω ενώ κτώνται εδώ και ιδίως των 3500 offshore εταιρειών εκ των οποίων το αντικείμενο των δύο τρίτων είναι ιδιοκτησίες πολυτελών ακινήτων εύκολα προσδιοριζόμενες και δέουσες φορολογίας. Λένε ότι μόνο 38 εξ αυτών δηλώνουν κέρδη προς φορολόγηση, πεδίο φορολογίας λαμπρό.Ετησίως το παγκάρι των φόρων είναι περί τα 13,5 δις εκ των οποίων τα 6,5 είναι από μισθωτούς και συνταξιούχους..

 Άμα θέλουμε 20ετία να ελέγξουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων και τις ταμειακές βενζινάδικων και ταξιτζήδων, ε η κουβέντα στα μίντια θα στρέφεται γύρω από το πάγωμα των μισθών δημοσίου, κάτι επιδομάτων επί δικαίων και αδίκων. Τι περιμένετε να ακούσετε ανάλυση στα μέντια πως 20 χρόνια τώρα οι μεγαλοκαναλάρχες και εκδότες χρησιμοποιούσαν τις δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες ΑΤΕΛΩΣ . Απώλεια από το ταμείο 47-200 εκατ ευρώ.

Όλοι συμβουλεύουν την νέα κυβέρνηση για μέτρα στη χώρα που έχει χαθεί το μέτρο.




 Συνήθως συγκεκριμένες συντεχνίες φιλοξενούνται απροκάλυπτα για τη μεροληψία τους στα κανάλια. Οι ακάλυπτοι χώροι, οι καταπατητές , οι βοθρατζηδες και ο γυμνοσάλιαγκας της Μυκόνου. Θαρρείς πως σε αυτό το τόπο δεν έχεις να ακούσεις παρά στο Λαζόπουλο τη γιαγιά της λαϊκής, την 12ωρη συμβασιούχα του Μαρινόπουλου, τον κουρασμένο ταπετσιέρη και τεχνίτη δαπέδων, τον σακάτη στους βωξίτες, τον αιγυπτιώτη ψαρά, τον εργάτη του Περάματος, την απλήρωτη υπερωρία στα πολυκαταστήματα, την 40άρα έμπειρη αλλά άνεργη....

Τα μέτρα της κυβέρνησης και το περίφημο πρόγραμμα ανάπτυξης είναι εμφανώς σε λάθος κατεύθυνση και στρέφεται σε λάθος ανθρώπους, τι περιμένατε δηλαδή....Απομυζούν το κράτος μας χρόνια, εξαφάνισαν κάθε παραγωγική διαδικασία με γραφειοκρατίες, ανάγκασαν κάθε σοβαρό επενδυτή να στρίβει αλλού, συκοφαντούν κάθε αντίσταση των δυνάμεων της εργασίας, τόνωσαν κάθε δανειοστήρικτη εισαγωγική υπερκατανάλωση, εκμεταλλεύονται κάθε παράνομο οικονομικό μετανάστη που η απόδοση ίσων δικαιωμάτων εργασίας και πολιτείας θα τους χάλαγε την ταξική καθαρότητα και τη βρωμιά της αισχροκέρδειας τους και θα έρθουν να αμφισβητήσουν ακόμη χειρότερα.... το μόνο που φοβόντουσαν.
Την υποβαθμισμένη αλλά ενδεχόμενα και τιμωρητική στάση σας δια της ψήφου. Τα σενάρια πανικού περί Ελληνικής οικονομίας σε ανεδαφική βάση συσκοτίζουν τις ενοχές των ολιγαρχών και προσπαθούν να προτάξουν όλες τις νεοφιλελεύθερες λύσεις εις βάρος του κόσμου της εργασίας.. Εμφανίζονται βρικόλακες αποτυχημένων λύσεων ασφαλιστικού και Στουρναριοι οικονομολογοι προτινοντας ως μοναδικη λυση το πετσοκομα μισθων και συνταξεων .

 Πόσοι από σας μπορείτε να πείτε ότι τους έχετε πάρει χαμπάρι;;;;;;; Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πιά μυστηριώδης δύναμη μας στρέφει εδώ και 35 χρόνια σε κυβερνήσεις που τάζουν προεκλογικώς παίρνουν τα κλειδιά της εξουσίας και τους παραδίδουμε ουσιαστικά το πορτοφόλι μας για να μας το επιστρέψουν άδειο και κλεμμένο ,στη καλύτερη των περιπτώσεων, χρεωμένο εσαεί διαχρονικά και πρέπει να εκληττόμεθα και όλας για την ...άσωτη συμπεριφορά των πολιτικών μας. Που σαν βουλευτές υποβαθμίζονται και λοιδορούνται, σαν αρχηγοί κομμάτων συνδέουν την εξουσία με ποδοσφαιρικό τρόπαιο, σαν κρατικοί ταγοί γίνονται καθημερινά παράδειγμα αποφυγής ηθικό, πολιτικό και απαξιώνονται.

 Γύρω τους ένας συφερτός ανίκανων κρατικοδίαιτων αυλοκολάκων και ακόμα και τα κόμματα έχουν χάσει πτυχές συμμετοχής και ελέγχου, δημοκρατικού διαλόγου στο συμφέρον του μικροβολέματος και της μιζεροανοχής.


Τρομοκρατήσου φταίς δεν φταίς, μη ζητάς τίποτα από αυτά που σου στερούν!!!!!!

 Η πιπίλα της σημερινής εποχής. Ενα σίγουρο κοινωνικό ναρκωτικό!Κρίση αξιοπιστίας λοιπόν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας αλήθειες, τοποθετηθείτε στο ζητούμενο συλλογικό σας μέλλον και απορρίψτε πια τις καθοδηγήσεις από δηλωμένες ξεκάθαρων συμφερόντων εξουσίες.

Blogger Template by Clairvo