"Στο σκαμνί" θέλει να καθίσει ο Tσίπρας τον Βενιζέλο για δύο κακουργήματα!

Δύο κακουργήματα, απιστία και υπεξαίρεση και ένα πλημμέλημα, παράβαση - καθήκοντος, θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει διαπράξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Θεωρώντας ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες, για διάπραξη των παραπάνω αδικημάτων στην υπόθεση συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ.

Η παραπάνω τοποθέτηση εδράζεται στην παραδοχή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου ότι είχε στα χέρια του την λίστα Λαγκάρντ αλλά δεν την αξιοποίησε θεωρώντας "ότι είναι προιόν εγκλήματος"(!) δηλαδή κλοπής από την HSBC Ελβετίας.

Γνώμη στην γραμματεία της επιτροπής και όχι πόρισμα για τις ευθύνες επί των χειρισμών της λίστας Λαγκάρντ προσανατολίζεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία κακουργήματα (απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Παράλληλα, θα ζητούν να διερευνηθούν οι ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου για δύο κακουργήματα, απιστία και υπεξαίρεση και ένα πλημμέλημα, παράβαση - καθήκοντος.


Blogger Template by Clairvo