Ατζέντα 21: Τα σχέδια για την...μελλοντική ανθρωπότητα ήταν προγραμματισμένα απο το 1992!

Κεφάλαιο 7: Προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης Ανθρώπινου settlement*

Το Κεφάλαιο 7 της Ατζέντα 21 είναι αφιερωμένο στον τόπο και τρόπο διαβίωσης μας, κύρια στην κατοικία μας, σε σχέση με την εργασία μας, τον τρόπο ζωής μας -και όλα αυτά πρέπει να είναι και 'βιώσιμα'!

Αφού στην εισαγωγή γίνεται αναφορά τόσο στην βελτίωση των οικισμών μας αλλά και στο οικονομικό ενδιαφέρον που υπάρχει για νέες επενδύσεις στον τομέα αυτόν συνεχίζει:

4. Ο γενικός στόχος του 'settlement' του ανθρώπου είναι η βελτίωση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ποιότητας των ανθρώπινων οικισμών και του περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας όλων των ανθρώπων, ιδίως των φτωχών αστικών και των αγροτικών. Η βελτίωση αυτή πρέπει να βασίζεται σε δραστηριότητες τεχνικής συνεργασίας, των εταιρικών σχέσεων μεταξύ του δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα και τη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από ομάδες της κοινότητας και των ομάδων ειδικών συμφερόντων, όπως οι γυναίκες, ιθαγενείς, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι προσεγγίσεις αυτές θα πρέπει να αποτελούν τις βασικές αρχές των εθνικών στρατηγικών επίλυσης. Κατά την ανάπτυξη των στρατηγικών αυτών, οι χώρες θα πρέπει να θέσουν προτεραιότητες μεταξύ των οκτώ τομέων του προγράμματος στο κεφάλαιο αυτό, σύμφωνα με τα εθνικά σχέδια και τους στόχους τους, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τις κοινωνικες και πολιτιστικές τους ικανότητες. Επιπλέον, οι χώρες θα πρέπει να προβλέπουν κατάλληλες διατάξεις για την παρακολούθηση των επιπτώσεων των στρατηγικών τους στις περιθωριοποιημένες ομάδες και όσες στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των γυναικών. 

5. Οι περιοχές του προγράμματος περιλαμβάνονται σε αυτό το κεφάλαιο είναι: 

  • Παροχή επαρκούς στέγασης για όλους.

  • Βελτίωση της διαχείρισης του ανθρώπινου οικισμού

  • Προώθηση του αειφόρου χωροταξικού σχεδιασμού και  διαχείρισης

  • Προώθηση της ολοκληρωμένης παροχής περιβαλλοντικών υποδομών: ύδρευση, αποχέτευση, αποστράγγιση και διαχείριση στερεών αποβλήτων 

  • Προώθηση της αειφόρου ενέργειας και των συστημάτων μεταφορών ανθρώπινων οικισμών

  • Προώθηση του ανθρώπινου σχεδιασμού διακανονισμού και διαχείρισης επιρρεπείς σε καταστροφές περιοχές 

  • Προώθηση βιώσιμων δραστηριοτήτων της βιομηχανίας κατασκευής 

  • Προώθηση της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάπτυξη ικανοτήτων για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οικισμού. 

Μετάφραση - Τι σημαίνουν όλα τούτα;

Ωραία δεν ακούγονται όλα αυτά; Πάμε να δούμε πως μεταφράζονται. Ουρανοξύστες θα έχετε δει πολλούς μέχρι τώρα, στις ΗΠΑ, στην Κίνα, στο Ντουμπάι, στην Ε.Ε. αλλά 'βιώσιμο' ουρανοξύστη τύπου Ατζέντα 21 τώρα θα δείτε τον πρώτο, που χτίζεται στην Κίνα!



"Οικολογική κάθετη πόλη στην Κίνα" και το όνομα αυτής Sky City!!!

Ξεκίνησε ήδη η κατασκευή της μέσα στον Ιούνιο από την κατασκευαστική εταιρεία Broad Sustainable Construction.

Η κατασκευή του πρωτότυπου οικολογικού πύργου-πόλης δεν φιλοδοξεί να κλέψει τη δόξα του Burj Khalifa, αλλά είναι η απάντηση-λύση στον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της Ασιατικής χώρας, λένε... Τώρα πως αυξάνεται ολοένα μετά από τόσα χρόνια ελέγχου γεννήσεων και με πρόβλημα στειρότητας οξυμένο που αγγίζει το 50%, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Η κατασκευή του λεγόμενου Sky-City μειώνει σημαντικά την κατάληψη της Γης από ανθρώπους, καθώς και τις εκπομπές CO2 που θα παρήγαγε μια συμβατική πόλη.

Σώζοντας εκατοντάδες στρέμματα γης, η πρωτοποριακή αυτή πόλη θα αναπτύσσεται καθέτως και θα περιλαμβάνει σπίτια, επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής, ενώ τα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν απο ασανσέρ, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε ατόμου, αφού ένας κάτοικος της Sky City θα χρησιμοποιεί το 1/100ο της ενέργειας από τον μέσο κάτοικο μίας κανονικής πόλης.

Κάθε κτίριο θα έχει χώρο για να στεγάσει 4450 οικογένειες, ξενοδοχεία με 250 δωμάτια, σχολείο, νοσοκομείο, χώρους γραφείων, συνολικού ύψους πάνω από έντεκα εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Το κτίριο ωστόσο θα καταλαμβάνει μόνο το 10% της περιοχής και το υπόλοιπο θα είναι ανοιχτό πάρκο.

Τι ακριβώς δεν καταλάβατε, να σας το εξηγήσουμε ακόμα καλύτερα:

Θα ζείτε μπουζουριασμένοι μέσα σε ένα πανύψηλο κτίριο, όπου ΚΑΘΕ σας δραστηριότητα θα είναι ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ! Ε ρε και να τα γράφαμε όλα αυτά πριν λίγο καιρό τι ταμπέλες συνωμοσιολόγου θα μας κολλούσαν και τι κουδούνια θα μας κρέμαγαν!!!!!

Δείτε και το βίντεο.



Αν από την άλλη είσαι ξεροκέφαλος και θες να μείνεις κάπου μόνος σου, τα οικονομικά σου δεν θα σου επιτρέπουν τίποτα περισότερο από αυτή τη λύση που βρήκαν κάποια σαΐνια φοιτητές: Ενα σπίτι σε...κοντέινερ!!!




Και τώρα ψυχραιμία γιατί θα ακούσετε το καλύτερο. Και πριν το ακούσετε, απλά να σκεφτείτε ότι η Ατζέντα 21 είναι γραμμένη το σωτήριον έτος του 1992, όταν η Ελλάδα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και οι περισσότεροι έδεναν τον σκύλο τους με λουκάνικα.

Στο νούμερο 9 της Ατζέντα 21 του κεφαλαίου 7 η παράγραφος g αναφέρει:

g.Όλες οι χώρες, ανάλογα με την περίπτωση, θα πρέπει να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν προγράμματα επανεγκατάστασης που θα αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα των εκτοπισμένων πληθυσμών στις αντίστοιχες χώρες τους.

Γιατί ήταν και είναι στο πρόγραμμα, φίλε αναγνώστη, η μαζική μετανάστευση πληθυσμών για πολλούς λόγους και αιτίες, θα τις έχεις ακούσει τις περισσότερες, οικονομικές, πολιτικές, περιβαλλοντολογικές κλπ αλλά έχουν ξεχάσει να σου πουν και την πιο ουσιαστική: χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα στην απογραφή πληθυσμού!!!

Κι αν είμαστε στ΄αλήθεια 7δις κάτοικοι πάνω στο πλανήτη...να μην με λένε AllNewz!!!!!!!

* η λέξη settlement σημαίνει: διακανονισμός, εκκαθάριση, διευθέτηση, τακτοποίηση. 'Οταν τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου αποφασίστε εσείς ποια απ' όλες ταιριάζει...


Blogger Template by Clairvo