"Ή τους απολύετε ή φεύγουμε και δεν έχει λεφτά!" Τάδε έφη...Τρόικα!

Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων «εδώ και τώρα»

Το "μαχαίρι στο λαιμό" της ελληνικής κυβέρνησης βάζουν για μια ακόμη φορά οι δανειστές, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε οριακό σημείο.


Με όπλο τον χρόνο, η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τη διαπραγμάτευση στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός καθώς βλέπουν ότι τα περιθώρια για εξεύρεση λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων στενεύουν επικίνδυνα.

Όπως όλα δείχνουν, τα πάντα αναμένεται να κριθούν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με την τρόικα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης είναι η απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφισβητούν ανοιχτά το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα και την ένταξη σε αυτήν περίπου 25.000 εργαζομένων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μανιτάκη ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, είναι ξεκάθαρο πως το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγάλο και για να γεφυρωθεί απαιτείται μία από τις δύο πλευρές να υποχωρήσει.

Ο υπουργός μάλιστα χαρακτήρισε αβάσιμο τον αριθμό των 7.000 επίορκων υπαλλήλων που σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα επιμένει να απολυθούν εδώ και τώρα.

Πάντως είναι σαφές ότι η δόση περνά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόκειται να εγκριθεί αν δεν συμφωνήσει η τρόικα με το σχέδιο Μανιτάκη.  Μέχρι στιγμής πάντως διαμηνύουν πως δεν  δέχονται μόνον μετακινήσεις υπαλλήλων, αλλά θέλουν και απολύσεις.

Αν η κυβέρνηση παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποχωρήσεων μπορεί  να δεχθούν σε πρώτη φάση την απόλυση επίορκων, κοπανατζήδων και όσων έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo