Οι άνθρωποι έχουν παραφρονήσει! Τούρκος αναλυτής προειδοποιεί για… εξαρτήσεις της Ρωσίας του Πούτιν απ’ τους Εβραίους!


Μπορεί οι Τούρκοι να απειλούν τους πρώην δυτικούς προστάτες τους – οι μόνοι προστάτες που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης από τους προστατευόμενους! – όμως τους είναι παντελώς αδύνατο να ξεπεράσουν τον αντισημιτισμό τους. 

Παρότι δεν χάνουν ευκαιρία να αποκαλέσουν τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «στρατηγικό σύμμαχο», καθεστωτικοί αρθρογράφοι κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, αποδεικνύοντας αφενός το σύνδρομο καταδίωξης που κατατρύχει την Τουρκία, ασχέτως του βαθμού αξιοπιστίας ή μη της δυνητικής απειλής και αφετέρου, το ότι η χώρα τους θα μπορούσε με ασφάλεια να χαρακτηριστεί ως «άφιλη»…

Την φιλοκυβερνητική (σ.σ. φιλο-καθεστωτική για μεγαλύτερη ακρίβεια) εφημερίδα “
«Γενί Σαφάκ» την ξέρουμε όλοι, μαζί και με τον πολυδιαφημισμένο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, τον
«σύμβουλο» του Ερντογάν, που αν ο «σουλτάνος» τον άκουγε, πιθανότατα θα είχε ξεσπάσει… Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος! Δεν είναι όμως μόνο αυτός φαίνεται που κατατρύχεται από το σύνδρομο του πανταχόθεν βαλλομένου. Το νέο «αστέρι» – νέο διότι εμείς δεν το είχαμε προσέξει μέχρι τώρα – ακούει στο όνομα Γιουσούφ Καπλάν!

Ο κύριος Καπλάν λοιπόν, προειδοποιεί την ηγεσία της χώρας του να μην εφησυχάζει στις συναλλαγές της με τη Μόσχα, αφού παρότι η προμήθεια των S-400 αποτελεί «σημαντικό βήμα στην οδό της ανεξαρτητοποίησης» από τις δυτικές δυνάμεις, διότι οι Ρώσοι έχουν ένα αδύναμοι σημείο… Ποιο είναι αυτό;

Μα ποιο άλλο από το ότι «δεν μπορούν και δεν θα κινηθούν ούτε χιλιοστό ανεξάρτητα από το Ισραήλ και τις εβραϊκές δυνάμεις [στις ΗΠΑ]»!
Πώς είπατε;
Ναι, καλά ακούσατε… δηλαδή διαβάσατε!

Ο ευφυής αρθρογράφος συνεχίζει την «ανάλυση» αναφέροντας ότι οι δυτικοί ανησυχούν ότι οι S-400 θα προκαλέσουν «ρήγμα ασφαλείας», το οποίο δεν θα γίνει αποδεκτό, οπότε θεωρείο ως «σχεδόν βέβαιο» το ότι η Τουρκία θα εκδιωχθεί από το πρόγραμμα του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 και άλλες οικονομικού χαρακτήρα κυρώσεις.

Φυσικά, ο αρθρογράφος θεωρεί το κόστος αυτό αποδεκτό σε σχέση με αυτό που κερδίζει η Τουρκία με την προμήθεια των S-400 είναι αποδεκτό, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «χαμηλό αντίτιμο» που καταβάλει η χώρα για να αναπτύξει μια εξωτερική πολιτική που… υπόσχεται ανεξαρτησία.

Πραγματική ανεξαρτησία όμως σημαίνει να προσέχει και τους Ρώσους και το ενδεχόμενο να της στήσουν «παγίδες», υποτασσόμενοι στις οδηγίες των κυρίαρχων του παγκοσμίου συστήματος! Πιο συνωμοσιολόγος… πεθαίνεις, με τον Καπλάν να αναφέρει, ότι οι Ρώσοι οφείλουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή “στο Ισραήλ και τις εβραϊκές δυνάμεις των ΗΠΑ”!

Εν ολίγοις, η Τουρκία δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψει το… «μυστικό χέρι» αυτών των δυνάμεων όταν συνεννοείται με τη Ρωσία! Μπορεί οι S-400 να προσφέρουν ισχυρή αποτροπή απέναντι στις απειλές που αντιμετωπίζει η Τουρκία, όμως θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η εξάρτηση της Άγκυρας από τη Μόσχα!

Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τη στρατηγική «ενεργούς εξισορρόπησης» που επιχειρεί τα τρία τελευταία χρόνια, καταλήγει ο «αναλυτής» και να διατηρήσει τις πολλαπλές επιλογές στην εξωτερική της πολιτική, ώστε να αποφύγει την εξάρτηση από οποιαδήποτε δύναμη.

Το άρθρο αυτό θα το έχουν βρει λογικά πολύ ενδιαφέρον στην Ουάσιγκτον. Μπας και καταφέρουν να γκρεμίσουν τα στερεότυπα που τους αποτρέπουν, μέχρι στιγμής, από το να διαμορφώσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης του “αποστάτη”, με τρόπο ώστε να μην αμφισβητηθεί άλλο η ηγεμονία τους σε περιφερειακά υποσυστήματα, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις, το κεντρικό ζήτημα είναι να μη γίνει η αρχή…

Defence Point

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo