Θα γίνουν οι S400 η «ταφόπλακα» του αλαζονικού πλέον Ερτογάν και της Τουρκίας;



Οι παμπόνηροι Ρώσοι (Πούτιν) τελικά τα κατάφεραν! Δίχασαν το ΝΑΤΟ με ανυπολόγιστες συνέπειες. Όσο για τη Τουρκία, είναι ζήτημα αν θα βγάλει τη χρονιά. Κι ας ελπίζει ο Τράμπ ότι κάποια στιγμή θα πέσει ο Ερτογάν και θα βρούν κοινές γραμμές με τους Τούρκους.

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Αλλά, για να προσπαθήσουμε τώρα να το πάμε το θέμα σύμφωνα με τη ...μεταφυσική πλευρά των πραγμάτων. Γεωπολιτική δηλαδή αλλά...με άλλο πρόσημο.

Οι Τούρκοι (δηλαδή ο Ερτογάν και η συμμορία του, για να είμαστε ακριβείς) έχοντας λάβει σοβαρά υπ’ όψη τους τις προρρήσεις των Αγίων περί επικείμενης διάλυσης της Τουρκίας μέσω της κήρυξης ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν (αυτό είναι πέρα για πέρα ακριβές, το έχουν γράψει ούκ ολίγες φορές οι φυλλάδες τους, ακόμη και ο Ιμπραήμ Καλίν το έχει γράψει) αποφάσισαν να τα βάλουν με τον ίδιο τον Θεό και τα σχέδιά του. Και εκεί ήταν που έκαναν τη μεγάλη κυβίστηση και έκαναν στρατηγικές συμφωνίες με τη Ρωσία του Πούτιν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πόσο ανάγκη την έχουν οι ΗΠΑ και ότι δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν σοβαρά. Και πράγματι, πέραν των πολλών και κούφιων φωνασκιών και λεκτικών αντιδράσεων, δεν έκαναν ως τώρα καμμιά ουσιαστική κίνηση που θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι μιλάνε σοβαρά. Και φυσικά αυτή τη στιγμή, οι Τούρκοι πιστεύουν πως βρίσκονται «καβάλα στ’ άλογο» και πως είναι «οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού», θεωρώντας πως έχουν γλυτώσει τον διαμελισμό αφ’ ενός και αφ’ ετέρου, πως έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο (λόγω του πυραυλικού υπερόπλου) στην Ανατολική Μεσόγειο, άρα και το ότι θα επιβάλλουν στους άλλους και τις απαιτήσεις τους.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. 

Όλα άρχισαν πριν από δέκα χρόνια, από την απροσδόκητη εμφάνιση του εξαπτέρυγου αγγέλου στην αριστερή πλευρά της κλειτής του ναού που συγκλόνισε την Τουρκία. Και του σταυρού φυσικά του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που εμφανίστηκε πάνω από τους μουσουλμανικούς διάκοσμους και κατατρόμαξε τους πάντες. Ο «θρήσκος» Ερτογάν, βλέποντας τα «σημάδια» αυτά και έχοντας υπ’ όψη τόσο τις δικές τους προφητείες για την επικείμενη διάλυση και εξαφάνιση του τουρκικού κράτους, όσο και - κυρίως - αυτές του Αγίου Παϊσίου και βλέποντας το πώς πάνε να τον παγιδέψουν οι Αμερικανοεβραίοι, έκανε τη μεγάλη κ@λοτούμπα, ξέροντας ότι θα πονέσει πολύ τους Αμερικανούς επειδή τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι οι στρατιωτικοί επιτελείς του, γνωρίζουν ότι τους «κρατάνε» μέσω δύο σημαντικότατων στοιχείων: Τα Στενά και τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Διότι, κακά τα ψέμματα, το ΝΑΤΟ δεν είναι ο αμελητέος στρατός των Ευρωπαίων. Το ΝΑΤΟ είναι η Τουρκία και η Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες σήμερα, αποτελούν την πεμπτουσία της Ατλαντικός συμμαχίας και ειδικά η Τουρκία, είναι ακριβώς το εργαλείο όπου μπορεί να δράσει ανά πάσα στιγμή με έναν ετοιμοπόλεμο στρατό 700.000 ανδρών. Εκεί λοιπόν πόνταρε τα πάντα ο Ερτογάν και φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα. Οι Αμερικανοί δεν φαίνονται διατεθημένοι (ο Τράμπ κυρίως) να επιβάλλουν κυρώσεις για τους S400 ανατρέποντας πλήρως τη λογική και χτυπώντας καίρια το γόητρο των ΗΠΑ (ίσως και ανεπανόρθωτα) και φαίνεται να λέει στους επιτελείς του, ότι με την πολιτική του ανέτρεψε την πορεία της θέλησης του Θεού και ότι από χώρα που ήταν προς διάλυση, γίνεται η χώρα που θα μεγαλουργήσει.

Όλα τώρα φαίνονται πλέον μη αναστρέψιμα και ότι η Τουρκία είναι ο μεγάλος νικητής στο διπλωματικό παιχνίδι  έχοντας κερδίσει κατά κράτος τις «κακές» δυτικές δυνάμεις και ότι σειρά έχει τώρα το «κακομαθημένο παιδί», η Ελλάδα, που θα αναγκαστεί να υποταχτεί, επειδή υποτάχθηκε ήδη σε αυτούς η παγκόσμια υπερδύναμη. 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ή μήπως «τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται»;
Η Ψυχολογία και η Κοινωνική Ανθρωπολογία λένε πως ύστερα από κάποια απροσδόκητη μεγάλη νίκη, η αλαζονεία και ο εγωισμός καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση στην ψυχοσύνθεση αυτού ή αυτών που την πετυχαίνουν. Τόσο οι Οθωμανοί, όσο και οι σημερινοί απόγονοί τους, είχαν πολύ μεγάλες δόσεις από αυτά τα συναισθήματα. Οι συνεχείς νίκες τους σε όλα τα μέτωπα, τους ενίσχυαν τα αλαζονικά τους ένστικτα με αποτέλεσμα να θεωρούν τους εαυτούς τους ανίκητους. Και τι έπαθαν; Κατατροπώθηκαν από την μεγάλη νίκη των Ευρωπαίων στην δεύτερη πολιορκία της Βιέννης τον 17ο αιώνα και τον 19ο αιώνα δεν μπόρεσαν να καταστείλουν την Επανάσταση των Ελλήνων και να αποτρέψουν τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού κράτους 400 χρόνια μετά την Άλωση της Κων/πόλεως. Και σταδιακά από τότε συρρικνώθηκαν χάνοντας το 80% των κτήσεών τους περιοριζόμενοι μόνο στα εδάφη της Μ. Ασίας και ενός μικρού ευρωπαϊκού κομματιού. Αυτό τι μας λέει; Μα το αυτονόητο. Ότι αφ’ ενός μεν δεν υπάρχει πλέον εκείνη η Ευρώπη που ήταν βούτυρο στο ψωμί τους και ότι σήμερα η αλαζονεία τους αυτή θα πληρωθεί πολύ άσχημα. Τι εννοώ;
Οι Αμερικανοί δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιούν αμάσητο το κορόμηλο των ρωσικών πυραύλων. Τουλάχιστον, το βαθύ αμερικανικό κράτος. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Τόσο το Κογκρέσσο, όσο και οι στρατηγοί, είναι πύρ και μανία με τον Πρόεδρό τους για τις ενέργειές του ως προς το θέμα των πυραύλων αλλά και γενικότερα με τη συμπεριφορά του στα θέματα της Μέσης Ανατολής, θέτοντας έτσι τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν χωρίς αντίδραση ουσιαστική και σοβαρή. Και όποιος παίξει με τα πατριωτικά συναισθήματα των Αμερικανών χάνει. Αυτό είναι το ένα.
Το άλλο είναι η περίπτωση των Εβραίων. Ο Νετανιάχου, ύστερα από την πλήρη επικράτηση του στο πολιτικό γίγνεσθαι του Ισραήλ, έχει βάλει σκοπό του να τελειώνει με τους Τούρκους. Κι αυτός το εννοεί πραγματικά. Και τι μας λέει η Ιστορία γι αυτούς; Ότι ό,τι κι αν επιθυμήσουν σφόδρα, το πετυχαίνουν. Και εφ’ όσον αυτή τη στιγμή νοιώθουν πως βρίσκονται σε απόλυτο κίνδυνο, θα αντιδράσουν σφόδρα. Το έχουν αποδείξει πλειστάκις, θα το κάνουν και τώρα. 
Η τρίτη περίπτωση είναι η τριμερής συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με συμμετοχή της Αιγύπτου. Εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα. Κανείς από τους τέσσερις δεν «συμπαθεί» τον Τούρκο και κανείς δεν τον θέλει στα πόδια του. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν οι ΗΠΑ απαιτήσουν συμβιβασμό για να δελεάσουν τον Τούρκο να επιστρέψει και πάλι στη Δύση, δεν θα καταφέρουν τίποτε. Εκεί το θέμα έχει κλείσει και οι ΗΠΑ το ξέρουν. 
Εκεί που πιστεύει ότι έχει κερδίσει ο Ερτογάν, εκεί είναι και η αχίλλειος πτέρνα του. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τραβήξει το σχοινί στα άκρα με τη Λιβύη, διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να κηρύξει την ΑΟΖ που θέλει. Διότι αν επικρατήσει ο Χάφταρ (που μάλλον αυτό θα γίνει) χάνει για πάντα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και για να αποκτήσει πρόσβαση στα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης, θα πρέπει να το κάνει με πόλεμο. Επίσης, ο Ερτογάν ποτέ δεν έχει αφήσει το βλέμμα του από τα Βαλκάνια. Τώρα ειδικά που βλέπει πως κερδίζει το παιχνίδι με τους πυραύλους, θα γίνει ακόμη πιο αλαζονικός και για εσωτερικούς λόγους (φράξιμο δρόμου στους Κεμαλιστές προς την εξουσία και πλήρης καπέλωση των εθνικιστών), οπότε είναι απολύτως σίγουρο πως θα συνδράμει με όλα τα μέσα τον αλβανικό εθνικισμό, ενισχύοντας τον Ράμα στον αλβανικό «εμφύλιο» και θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί και την Κροατία. 
Τι έχουν πεί οι Άγιοι Πατέρες για την τελική έκβαση; Ότι θα τσαντιστούν πολύ οι Ρώσοι με την τουρκική αλαζονεία. Ε, εδώ ακριβώς είναι το «κουμπί της Αλέξαινας». Οι Ρώσοι δεν είναι «Αμερικανάκια» που δεν μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά απέναντι σε έναν κατ’ επίφαση σύμμαχό τους. Δεν υπάρχει πιο άγριος λαός από τους Ρώσους. Πιο σκληρός και πιο ανελέητος. Το έχουν αποδείξει χιλιάδες φορές στο παρελθόν. Η πιό κοντινή περίπτωση είναι η περίπτωση Χίτλερ - ΕΣΣΔ. Οι Ναζί πρόδωσαν το Σύμφωνο μη επίθεσης και την πρόσκαιρη συμμαχία που είχαν, με την αιφνιδιαστική επίθεση στην Σοβιετική Ένωση και το πλήρωσαν με μια ισοπεδωτική ήττα. Οι Ρώσοι τους νίκησαν, όχι οι δυτικοί. 
Αυτό που περιμέναμε εμείς, ήταν να κάνουν την κυβίστηση οι Τούρκοι στους Αμερικανούς για τους πυραύλους. Δεν το έκαναν, όχι γιατί τους φοβήθηκαν, αλλά γιατί ήξεραν το πόσο ανάγκη την έχουν οι ΗΠΑ. Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα τώρα, που ο Τράμπ δεν τολμάει (ακόμη) να πατήσει το κουμπί με τις κυρώσεις. Τι μας έλεγαν οι Άγιοι Πατέρες; Ότι η Ρωσία, για τα δικά της συμφέροντα και μόνο, θα επιτεθεί στη Τουρκία και θα την ισοπεδώσει και οι δυτικοί απλώς θα κοιτάνε (στην αρχή). Άρα ο Ερτογάν, θα πατήσει την πεπονόφλουδα λόγω της υπέρμετρης αλαζονείας του. Εκεί που πιστεύει ότι είναι καβάλα στ’ άλογο, θα βρεθεί στον βούρκο παρέα με τα βατράχια. 
Ο Θεός δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες τους Αγίους Του και να ακυρώσει ένα σχέδιο που είναι κατηρτισμένο εδώ και χίλια τόσα χρόνια. Ό,τι και να κάνουν οι Τούρκοι, δεν γλυτώνουν την εξαφάνιση. 
Τώρα βλέπουμε να εξελίσσεται το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το Θείο Σχέδιο. Δηλαδή τις συνθήκες, που θα κάνουν τόσο τους Ρώσους, όσο και τους Αμερικανούς (με την ανοχή τους) να εξαφανίσουν τον Τούρκο από προσώπου γής. Γιατί δεν είναι μόνο το ότι η ύπαρξη αυτής της αλαζονικής και αμετροεπούς Τουρκίας δημιουργεί συνεχώς αστάθεια στη περιοχή. Είναι και το γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί πράγματι να εξελιχθεί σε τοπική ανεξέλεγκτη υπερδύναμη, η οποία θα έχει στόχο να γίνει παγκόσμια υπερδύναμη αν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Και οι υπερδυνάμεις δεν το θέλουν αυτό.
Οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν να τσακωθούν μέτωπο με μέτωπο. Γιατί ξέρουν πως οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλον τον πλανήτη. Το έχω πεί χίλιες φορές και θα το λέω για άλλες τόσες. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Τέλος!
Και οι μέρες που έρχονται, θα δημιουργήσουν τις ασφαλέστερες συνθήκες για την πλήρη ισοπέδωσή τους!
Αυτά και Καλή σας Μέρα!

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo