Θα παίξουμε, επιτέλους, τίμια;

Αναρωτιέμαι: Γιατί να παίζουμε τίμια όταν κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν βρώμικα και να κερδίζουν.

Γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης
protagon.gr


Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου εντόπισαν νέες «ατασθαλίες» σε «Ανεξάρτητες Αρχές». Το παλιό κόλπο ήταν τα στελέχη των «Αρχών» να εισπράττουν - πέρα από τους μισθούς τους - και έκτακτες αμοιβές, ως εισηγητές διαφόρων επιτροπών.

Για μισή ώρα συνεδρίασης τα «στελέχη» έπαιρναν 250 ευρώ! Με δέκα τέτοιες συνεδριάσεις το μήνα είχαν πρόσθετες αμοιβές 2.500 ευρώ! Αλλά αυτά σταμάτησαν, με ειδικούς νόμους. Και τώρα έρχονται οι «ελεγκτές» και μας λένε ότι στελέχη Ανεξάρτητων Αρχών συνέχισαν, παρά τους νόμους, να εισπράττουν - παρατύπως - διάφορες αμοιβές. 

Παραλλήλως, αποκαλύπτεται ότι οι υπάλληλοι Ανεξάρτητων Αρχών πληρώνονταν όλα τα τελευταία χρόνια και για τις ημέρες που απεργούσαν! Ικανοποιημένα, λοιπόν, τα στελέχη, ικανοποιημένοι και οι εργαζόμενοι, με τους φορολογούμενους, όμως, τι γίνεται; Ως πότε θα ανακαλύπτουν ότι, παρά την κρίση, το πάρτι για κάποιους συνεχίζεται; Και ως πότε θα περιμένουμε έναν τρελό ελεγκτή ή έναν τρελό δικαστή να ξεκουκουλώσει τα καλά κουκουλωμένα;

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε με οκτώ χρόνια κάθειρξη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες». Πολλοί χάρηκαν, αλλά κανένας δεν ρώτησε γιατί τόσα χρόνια η Βουλή δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις ανακριβείς δηλώσεις του Άκη. Και δεν μιλώ για τις μίζες που κανείς δεν ήξερε(!), μιλώ για το πόθεν έσχες που ήταν κατατεθειμένο και ελεγμένο. Και είναι ο Άκης ο μόνος πολιτικός που οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» προκαλούν ερωτήματα; Ή δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται;

Και μετά είναι ο Παπαγεωργόπουλος. Ισόβια, επειδή υπεξαιρέθηκαν - από τα ταμεία του Δήμου - 17.9 εκατομμύρια ευρώ. «6,1 δισεκατομμύρια δραχμές». Κάντε παύση, σκεφτείτε την πόλη, αναλογιστείτε το ποσό. Ναι, αλλά θα μου πεις, ο Παπαγεωργόπουλος τελικά δεν κέρδισε, στην φυλακή κατέληξε.

Πόσοι, όμως, Παπαγεωργόπουλοι υπάρχουν; Όλα τα άλλα λευκά κολάρα αφιλοκερδώς προσφέρουν; Ο φτερωτός γιατρός κατέληξε ισοβίτης επειδή ένας τρελός εισαγγελέας αμφισβήτησε το «σύστημα». Όλα τα θεσμικά όργανα - Ελεγκτικό Συνέδριο, υπουργείο Οικονομικών, ορκωτοί ελεγκτές, αλλά και η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πάντες δηλαδή, όπως ανέφερε υπερηφανευόμενος και ο ίδιος ο «ισοβίτης» στην απολογία του, όλα αυτά τα χρόνια μας βεβαίωναν ότι ο Δήμος λειτουργεί άψογα.

Όπως τις ίδιες διαβεβαιώσεις θα πάρεις αν ρωτήσεις και για τον «άλλο» και τον «παράλλο» Δήμο. Μέχρι να βρεθεί ένας τρελός «εισαγγελέας» κ.λπ. κ.λπ.

Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, το παρκάρισμα, η Εφορία, οι προσλήψεις, οι προμήθειες, η Πολεοδομία, τα δάνεια, οι μεταθέσεις, η επιχειρηματικότητα, ήταν ένα σημαδεμένο παιγνίδι. Το ανεχτήκαμε. Τώρα, όμως, με την κρίση τα κορόιδα τέλειωσαν.

Ο κόσμος έχει κουραστεί να παίζει τίμια και να χάνει.

Θα μου πεις, γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά, τώρα. Μόλις επέστρεψα από την Κάλυμνο. Το καϊκι του Παναγιώτη ήταν το τελευταίο που επισκέφθηκα. Ήταν δέκα ώρες στη θάλασσα και βγήκε με δέκα κιλά ψάρι. Να πάρει 100 ευρώ; Να πάρει 120 ευρώ; Όσα και να πάρει, πώς να τραφούν τέσσερις οικογένειες; Βέβαια, στη διπλανή βάρκα, κάποιος επιδεικνύει έναν αμφορέα που ψάρεψε. 

Πάει για έναν γιατρό του «Ιατρικού», μου λέει, χωρίς περιστροφές. Στην προβλήτα ένας με δυναμίτη. Με ένα "μπαμ" μαζεύει 50-100 κιλά ψάρι και αφανίζει 300. Και οι τράτες να συνεχίζουν να ξυρίζουν τον βυθό χωρίς να αφήνουν τίποτα για τα κορόιδα των επόμενων γενιών.

1 σχόλιο :

  1. To arthro erxetai se poly sygxronismeni stigmi giati aggizei themeliodeis ennoies opos o XRONOS, I EYTAXIA/ATAXIA kai i anthropini tous metafrasi se ITHIKI kai ANITHIKOTITA kai eprepe na vro ayto to arthro to opoio to vrika kai mila gia kapoies themeliodeis arxes tis fysikes pou me apasxoloun panta prospathontas na endynamoso ton eayto mou apenanti stis adysopites dynameis tis fysis i genikotera tou sympantos i akoma genikotera tis yparxis. Deite loipon stigmiotypa apo ta arthra ayta. edo: http://screencast.com/t/YuU7kuzzk kai edo: http://screencast.com/t/8OEef5iAXeRK Sygnomi gia ta greeklish kai to arthro einai sta agglika. Vgalte ta dika sas symeprasmata kai syndeste tis arxes tis fysikis me tin anthropini symperifora .....! den einai eykolo to egxeirima alla aparaitito gia alithini endynamosi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo