ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ποιός πολιτικός βρίσκεται πίσω απο την αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του τέως Βασιλιά το '74!

Στις 8 Δεκεμβρίου 1974 έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη μορφή του πολιτεύματος για την επιλογή βασιλευόμενη ή αβασίλευτης δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν 69,2% υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας.

Γράφει η Μαίρη Λαγανά
Ιστολόγιο Θρυαλλίς

Την 1η Ιουνίου 1973, η Χούντα των Συνταγματαρχών κατήργησε τη Βασιλεία στην Ελλάδα, μετά το Κίνημα του Ναυτικού εναντίον της, και εγκαθίδρυσε Προεδρική Δημοκρατία. Κανένα κόμμα δεν αναγνώρισε το δημοψήφισμα που ακολούθησε τον Ιούλιο του 1973 και δεσμεύτηκαν, μαζί με τον Κωνσταντίνο, στη διενέργεια άλλου, όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία.

Μετά την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974,ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υιοθέτησε την Συντακτική Πράξη της 1ης Αυγούστου 1974 και επανέφερε σε ισχύ το Σύνταγμα της 1 Ιανουαρίου 1952, χωρίς τις βασικές θεμελιώδεις διατάξεις, δηλαδή αυτές που αφορούν την βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Βασιλευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Η αναστολή των διατάξεων περί Αρχηγού Κράτους θα κρινόταν με Δημοψήφισμα που θα γινόταν εν καιρώ. Μέχρι το Δημοψήφισμα, χρέη Αρχηγού Κράτους εκτελούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (τουΣτρατιωτικού καθεστώτος) Φαίδων Γκιζίκης.

Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, επέλεξε με την Αβασίλευτη Δημοκρατία με ποσοστό 69,2%.

Η απόφαση αυτή έκρινε δύο ζητήματα:

Σε θεσμικό επίπεδο τον τρόπο ανάδειξης του αρχηγού του κράτους (αιρετός και όχι κληρονομικός) και στο πολιτικό επίπεδο, την μη επιστροφή του τέως βασιλιάΚωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν σε εξορία, εκτός Ελλάδος από τις 13 Δεκεμβρίου 1967, μετά από το αποτυχημένο εγχείρημά του εναντίον των Απριλιανών σφετεριστών της εξουσίας.

"Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ! ΤΟΤΕ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ ΩΣ ΜΕΣΕΓΓΥΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Ο ............... ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ! ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...... ΑΛΛΑ Η ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ..."

Μέσω της βοήθειας του Σάχη ο κύριος αυτός απέκτησε 40 ακίνητα δίχως να γνωρίζει κανείς πώς και γιατί.....σημειωτέον εκείνη την εποχή δεν ίσχυε το Πόθεν Εσχες....

Κρατήστε την αναπνοή σας ........και το όνομα αυτού Γεώργιος Καρατζαφέρης,ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ό άνθρωπος πού φρόντισε με τόν έναν ή τον άλλον τρόπο να παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας!!!!

Τί δεν καταλαβαίνετε λοιπόν; Γιατί έφτασε στο 1%;

Μά φυσικά λόγω της απληστείας του και της μεγαλομανίας του!!!

Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία σε επόμενο άρθρο μου!


10 σχόλια :

  1. 40 ακινητα εχει και ο αλαβανος......
    επισης στο αρθρο εχετε κανει εσεις προσθηκη το ονομα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καρατζαφέρης τότε ήταν μόλις 27 ετών πώς είχε κατορθώσει νά έχει τόσες υψηλές γνωριμίες κάί να του εμπιστεύονται τόσο μεγάλα ποσά.Εγώ απόσα ξέρω ο Σάχης ήταν παληός φίλος της Βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος καί θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν τίς δουλειές τους ή μόνοι τους ή με το διπλωματικό γραφείο του τέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι άλλη λαλακία θ ακούσουμε? χαχαχαχα για γέλια εντελώς το άρθρο, πόσο ήταν ο Καρατζαφέρης το 1974? αμούστακος έφηβος που μοίραζε γάλατα έχω την εντύπωση....πάντως παραδέχομαι, πρώτη φορά βλέπω τέτοια γελοία λάσπη που όμως είναι κι ενυπόγραφη, μπράβο θάρρος της λαλακίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποκλειστικό: To παντελόνι που φοράει ο Καρατζαφέρης είναι του Βασιλιά, το χε κρύψει στην ντουλάπα και το φόρεσε όταν μεγάλωσε..ακολουθεί φώτο πρόσφατη που το φοράει ακόμα,ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω θα το παρω αλλιως το εργο . ασ πω οτι εχει βαση η ερευνα της κυριας . δηλαδη ο καρατζαφερης ευθυνεται οτι δεν επικρατησε η επιστροφη του βασιλια . τοτε δεν πρεπει να του κανουμε αγαλμα σαν σουπερ αγωνιστη υπερ της δημοκρατιας και επαναστατη κατα της βασιλειας? εγω τοσα χρονια ακουω να τον κατηγορουν για βασιλικο .
    αποφασιστε τελικα .
    τι ειναι ειναι ?
    βασιλικος αντιβασιλικος?
    με μπερδευεται.
    οσο για τα λεφτα του σαχη. εφαγε τα μισα και εκανε τα 40 ακινητα?
    λεφτα της περσιας ηταν , εδω ολοι οι αλλοι τα εχουν κανει με της ελλαδος .μηπως τελικα αυτο ειναι το εγκλημα του? οτι δεν τα πηρε απο τον ελληνικο λαο?
    δεν ξερω πως τα εβγαλε αν τα εβγαλε κτλ ,
    εγω κοιταω οτι ειναι ο μονος που εχει λυσεις πρακτικες λογικεσ , ειναι ο μονος που εχει πατριωτικο λογο , μιλαει την γλωσσα του καθημερινου ανθρωπου και οχι την ξυλινη πολιτικη με τα πολλα ΘΑ .
    και αν με το καλο αναλαβει ηγεσια και δεν τα κανει τοτε δεν χρειαζεται να τον βγαλετε κλεφτη απατεωνα χουντικο βασιλικο αντιβασιλικο και οτι αλλο θελετε , θα παει στον καιαδα μια και καλη απο τον λαο . επομενος μην πεφτετε τοσο χαμηλα με τετοια χαζα αθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κείμενο το έγραψε τελειόφοιτος της 'Ε Δημοτικού;
    Τι λάσπη είναι αυτή; Κάκιστη μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Unfair εγιναν ολα τότε!! Στην ουσια ο μεγας αχαριστος, και απληστος ηταν αλλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη, (έχουμε αρκετή εμπειρία εξάλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ότι στα social media ότι δημοσιεύεται δεν είναι απαραίτητα και αληθές;
    ότι θα πρέπει να διυλίζουμε τα δημοσιεύματα εάν θέλουμε να έχουμε ενημέρωση σφαιρική και αντικειμενική? ότι πολλές φορές δημοσιεύονται αρκετά θέματα για διάφορους λόγους ; π.χ. αντίδραση της κοινωνίας-διασπορά ψευδών ειδήσεων για δημιουργία εντυπώσεων-διασπορά ψευδών ειδήσεων η αναδημοσίευση φημών για χειραγώγηση της κοινής γνώμης?...
    Το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν εξάλλου....όλα αυτά υπάγονται στις ΨΕΠ για την επίτευξη του ΑΝΣΚ αυτών που τα διασπείρουν....και τις περισσότερες φορές είναι βρώμικες αυτές οι <> μα πολύ βρώμικες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo