ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ! Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που ...γκρεμίζει το Ευρώ!

Η δημοσκόπηση στην σελίδα των Αγανακτισμένων Αποφασισμένων Ελλήνων (https://www.facebook.com/apofasismenoi) ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα αναμενόμενα μεν εντυπωσιακά δε.

Γράφει ο Αθηναίος Πολίτης

Μεταξύ της 5ης και 30ης Απριλίου 2013,  ψήφισαν συνολικά 2.708 άτομα, εκ των οποίων οι 2489 ψήφισαν υπέρ της δραχμής (91%) και μόνο 219 (9%) υπέρ του €.

Από όλους εμάς τους διαχειριστές των Αγανακτισμένων Αποφασισμένων Ελλήνων δύο χιλιάδες επτακόσια οκτώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ σε όλους εσάς ανεξάρτητα με το τι ψηφίσατε. Γεγονός είναι ότι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες καθώς υπολογίζαμε να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία γύρω στα χίλια άτομα.

Σε αυτό βοήθησε και η στήριξη που είχαμε από τα εξής αντικειμενικά sites και blogs, τα οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την συνεργασία τους:

http://aaellines.org

http://www.akalyptos.gr

http://www.madatoforos.com

http://www.oparlapipas.com

http://news-cobra.blogspot.gr

http://pirinoslogios.blogspot.gr

http://enwtheite.blogspot.gr

Δημοσκοπήσεις υπάρχουν πολλές, συχνά γίνονται από αμφιλεγόμενους φορείς ή πρόσωπα με αβέβαιες προθέσεις. Για τους γνωρίζοντες τα κόλπα των κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων, τα πράγματα είναι απλά και μπορούν να λειτουργήσουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση αρκεί να “στήσεις” κατάλληλα τις ερωτήσεις και να διεξάγεις την “έρευνα” στον κατάλληλο χρόνο. Η πραγματικά ανεξάρτητη δημοσκόπηση θα πρέπει να έχει δημοψηφιστικό χαρακτήρα και να έχει ένα ευθύ και ξεκάθαρο ερώτημα. Θα πρέπει ακόμα να έχει αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί και κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και θα πρέπει το δείγμα να είναι αρκετά μεγάλο. Η δημοσκόπηση μας έγινε με βάση το πολύ απλό ερώτημα Ευρώ ή Δραχμή και είχε όλα τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά .

Όσοι έχουν επαφή με το κίνημα των Αγανακτισμένων γνωρίζουν ότι οι Αγανακτισμένοι γενικότερα ήταν και είναι υπέρ της επιστροφής της πατρίδας μας στην δραχμή, αναγνωρίζοντας βέβαια τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όταν λάβουμε αυτή την δύσκολη απόφαση. Παρόλα αυτά σαν ομάδα κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην επηρεαστεί καθόλου η ψηφοφορία και να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική. Επίσης διασφαλίσαμε ότι ο κάθε χρήστης θα είχε την δυνατότητα μίας και μόνο ψήφου.

Αυτό που κάναμε εμείς θα έπρεπε βέβαια να το είχε κάνει η συντεταγμένη πολιτεία  πριν μπούμε στην Ευρωζώνη διοργανώνοντας ένα επίσημο δημοψήφισμα. Είτε όμως είχε γίνει τότε είτε όχι, θα έπρεπε το ίδιο δημοψήφισμα να γινόταν ξανά το 2010 για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός και όχι αντ’ αυτού κάποια κόμματα που τον ξεγέλασαν πριν τις εκλογές για να υφαρπάξουν την ψήφο του και μετά έκαναν το παν για να επιβάλουν την θέληση μια μικρής μειοψηφίας επί της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς όμως η συντεταγμένη πολιτεία  δεν είναι ούτε συντεταγμένη, ούτε δημοκρατική, ούτε Ελληνική. Είναι πλήρως παραδομένη στα ντόπια και ξένα συμφέροντα και τους δανειστές μας και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί αυτό που φοβάται, δηλαδή την επιθυμία του Ελληνικού λαού.

Η ιστορία Ευρώπη – Ευρώ σημαίνει ξεκάθαρα πλέον παράδοση των Εθνικών κρατών στα χέρια κάποιων λίγων που από όσα δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι οι θεσμικά προβλεπόμενοι απ τις συμφωνίες και τις διακηρύξεις, αλλά οι ποιο ισχυροί οικονομικά και κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και αντιδημοκρατικό.

Δεν είναι τυχαίο το μένος όλων των νοτιοευρωπαίων κατά της Γερμανίας, η οποία σε κάθε θέμα παρεμβαίνει παρέα με το ΔΝΤ, που δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην Ε.Ε. και συνδιαμορφώνουν τις τελικές αποφάσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταντήσει δούρειος ίππος για την  εφαρμογή μιας επεκτατικής, απολυταρχικής και βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τους λαούς της Ευρώπης.

Δεν έχει κανέναν νόημα ούτε το κοινό νόμισμα, ούτε η κοινή πολιτική  από την στιγμή που αυτά δεν λειτουργούν μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον με κανόνες ισοτιμίας και ισοπολιτείας και βασικό άξονα το συμφέρων ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων πολιτών και απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία, στα ήθη και έθιμα της κάθε χώρας μέλους. Επιθυμούμε την ενεργό συμμετοχή μας στην Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών, των Γερμανών ολιγαρχών και της Μέρκελ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυστυχώς πια ένα χαμένο παιχνίδι , ένα όμορφο όνειρο που έγινε αμείλικτος εφιάλτης και δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον. Με το ευρώ μας πήρε και μας σήκωσε όχι το τρενάκι της Ευρώπης αλλά το τρενάκι της Γερμανίας. Με το € όλο και περισσότερος μήνας θα μένει στο τέλος των χρημάτων. Όλο και πιο πολλοί θα μένουμε άνεργοι μέρα με την μέρα. Θέλουμε την δραχμή πίσω, μέσα στο πορτοφόλι μας. Μαζί με την δραχμή χάθηκε και η φωνή μας!  Την θέλουμε πίσω τη δραχμούλα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη δημοσκόπηση μας και σε όσες άλλες παρόμοιες έχουν γίνει μέχρι τώρα!

Αντί βαθυστόχαστων στατιστικών ή οικονομικών αναλύσεων, σας καλούμε να σκεφτείτε κι εσείς, που είτε ψηφίσατε υπέρ του ευρώ, είτε δεν ψηφίσατε καθόλου τη δραχμούλα μας την οποία όλοι μαζί την ξεπουλήσαμε φτηνά και γρήγορα, αν και ήταν το αρχαιότερο νόμισμα του κόσμου. Σας καλούμε όλοι μαζί και ο καθένας από μόνος του να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε για την πατρίδα και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Δεν μας εμπνέει το ευρώ πάει και τελείωσε. Θέλουμε πίσω την δραχμή μας. Θέλουμε πίσω την ζωή μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας.

Το καταλαβαίνετε με το καλό εσείς εκεί πάνω ή θα πρέπει να σας το δώσουμε να το καταλάβετε εμείς ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ με το άγριο;


2 σχόλια :

  1. ... ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ
    ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΩΝ ΘΥΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ
    ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ...

    ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα που διορθωνονται σαφως και οφειλουμε σ εμας και τις γενιες που ερχονται να τα εξελιξουμε.εμεις ομως ...και μεσα απο τις αλλαγες αυτες να αποκτησουμε ενα ηθος και μια ευγενεια.. οκ σιγουρα ναι.... μεσα απο το φιλοτιμο της φυλης μας ομως, και οχι με την σημερινη εξαθλιωση της προσωπικοτητας του καθενος μας... αυτο δεν εχει σεβασμο.... ή μαλον... εχει ευρωπαικο σεβασμο... αυτο το ειδος της κουλτουρας... που οποιος απο εμας εχει παει σε καποιο αλλο κρατος της ευρωπης... θα σου πει με απολυτη σιγουρια... ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΛΛΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΜΕ...ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ... ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ... ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo