Μόνο οι φίλοι των Γερμανών θα παίρνουν χρήματα!

Την έννοια του καλού μαθητή θέλει να εισαγάγει η Μέρκελ στην Ε.Ε

Η τυφλή υπακοή του ελληνικού πολιτικού συστήματος στις ορέξεις της Γερμανίας, φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη στην Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να προωθήσει την ιδέα του «καλού μαθητή» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Βερολίνο τελευταία, η καγκελάριος στοχεύει σε μία συνολική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα βασίζεται στην ενίσχυση μόνο των χωρών εκείνων που πετυχαίνουν τους στόχους που θα τους θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «λαγό» έκανε ως συνήθως ο άχρωμος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος στην τελευταία έκθεση του για την ΟΝΕ εισήγαγε την ιδέα δημιουργίας μίας δημοσιονομικής ικανότητας, βάσει της οποίας θα μπορεί μελλοντικά να καταρτιστεί ένας ενιαίος προϋπολογισμός της ευρωζώνης.

Αυτό που επιθυμεί ουσιαστικά η Μέρκελ, είναι η σύναψη συμβολαίων μεταξύ κάθε χώρας μέλους της Ε.Ε. με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με βάση τα οποία θα μοιράζεται και η χρηματοδότηση. Όσες χώρες πετυχαίνουν τους στόχους και προφανώς τα έχουν καλά με το Βερολίνο που σήμερα αποτελεί τον ισχυρότερο κριτή, θα μπορούν να λάβουν και χρηματοδότηση.

Η ιδέα έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται σε πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, ωστόσο προσκρούει στην αδυναμία του Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η δημοτικότητα καταρρέει και η πιθανότητα να μειώσει το έλλειμμα της Γαλλίας κάτω από το 3% τη φετινή χρονιά είναι μάλλον μηδενική.

Για να λειάνει πάντως τις αντιδράσεις, η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει με 40-50 δισ. ευρώ έναντι των 10-20 δισ. που είχε δηλώσει αρχικά πως θα διαθέσει για το σκοπό αυτό, γεγονός που μάλλον δε συμβαίνει λόγο της «αλληλεγγύης» που τη διακρίνει τελευταία.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo