Αυτό ήταν! Κάναν τη...βολτίτσα τους, γιόρτασαν και το...διέλυσαν ήσυχα κι ωραία! Ποιοί; Μα οι ...εργατομαχητές!

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας.

Ηρθαν, είδαν, γιόρτασαν και...απήλθαν! Τόσο απλά! Στην κυκλοφορία δόθηκαν η οδός Σταδίου, η οδός Όθωνος και η Φιλελλήνων λόγω των συγκεντρώσεων.

Ωστόσο, η συμμετοχή των πολιτών ήταν απογοητευτική καθώς μόλις 100 άτομα κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ενώ μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ που μετράται σε 3.000 κόσμου.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στην πορεία της ΓΣΕΕ βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά το χαιρετισμό του στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Την ίδια ώρα οι έμποροι – για χάρη των οποίων μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά για τις 7 Μαΐου- λειτουργούν κανονικά ελπίζοντας σε ανάκαμψη της ήδη πεσμένης αγοραστικής κίνησης.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo