Νέα αλητεία Χρυσαυγιτών! "Σαπούνια θα τους κάνουμε όλους!"

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις». Αφορά απόσπασμα ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιεί απειλητικές εκφράσεις για αλλοδαπούς! Το οπτικοακουστικό υλικό μετέδωσε μεσημβρινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή!


- Θα τους κάνουμε σαπούνια αλλά πρέπει να βιαστούμε!!!
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, θα εξεταστεί - μεταξύ άλλων - το σύνολο του υφιστάμενου οπτικοακουστικού υλικού, αφού πρώτα απομαγνητοφωνηθεί η τηλεοπτική εκπομπή.

Επίσης, θα διερευνηθεί εάν στις επίδικες πράξεις μετέχουν περισσότερα από ένα άτομα, θα εξακριβωθούν τα στοιχεία τους, ενώ αναμένεται να ελεγχθεί εάν ο εμφανιζόμενος που απηύθυνε τις απειλές στο απόσπασμα της τηλεοπτικής εκπομπής απέκτησε ή όχι την ιδιότητα του βουλευτή.





Την προκαταρκτική έρευνα «χρεώθηκε» το 6ο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.    

 Το επίμαχο βίντεο

Το βίντεο που γύρισε για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού ο φοιτητής Κωνσταντίνος Γεωργούσης παρακολουθεί τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Αλέκο Πλωμαρίτη κατά την προεκλογική περιοδεία του στις περσινές εκλογές.

Σε κάποια στιγμή του βίντεο ο χρυσαυγίτης υποψήφιος εμφανίζεται να λέει ρατσιστικές: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια …», «…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…», «Τα δόντια να πάρουμε…».

Το βίντεο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η Χρυσή Αυγή λέει ότι η κινηματογράφηση ήταν κρυφή και ότι ο υποψήφιός της έπαιρνε “στο ψιλό” τους δημοσιογράφους. 


1 σχόλιο :

Blogger Template by Clairvo