Γιατί οδηγει σε ελληνοτουρκική εμπλοκή η ΑΟΖ

Οι Τούρκοι έχουν στυλώσει τα πόδια τους αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου...

Μάλλον κατώτερα των περιστάσεων και των σχετικών προσδοκιών, που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι τα αποτελέσματα της επίσκεψης Σαμαρά στη Τουρκία.

Κι αυτό γιατί απέναντι το κλίμα αποδείχθηκε εξαιρετικά βαρύ στις συνομιλίες που εξελίχθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ακόμα και στα θέματα καθημερινής πολιτικής, όπως καθιερώθηκε να αποκαλούνται διάφορα διαχειριστικά ζητήματα.

Οι Τούρκοι έχουν στυλώσει τα πόδια τους αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου, μη δεχόμενοι να καταλάβουν ότι στα ελληνικά οικόπεδα υπάρχει πλούτος ο οποίος δεν τους …ανήκει. Κι αυτή είναι η βασική αιτία του κακού.

Γι” αυτό και απειλούν με την κάθοδο του δικού τους ερευνητικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καστελλόριζου.

Ως γνωστόν, η αγορά του στοίχισε στην τουρκική οικονομία το ποσό των 100 εκατ.δολ. και στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά των Τούρκων για τις προθέσεις τους σχετικά με το Αιγαίο.

Η Αθήνα πάντως αντιδρά και όλα δείχνουν ότι πάμε για εμπλοκή.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo