ΗΠΑ: "Η Χεζμπολάχ απέκτησε χημικά όπλα από τον Άσαντ" - Ανησυχία για μαζικό πλήγμα!

Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται μέσω του γνωστού ιστότοπου Debka ότι οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν επίσημα στον ισραηλινό υπουργό άμυνας Εχούντ Μπάρακ, ότι η σιιτική Χεζμπολάχ έχει στην διάθεσή της μέρος του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ!

Εάν αληθεύει, τότε σε συνδυασμό με παλαιότερες αναφορές των Ισραηλινών που είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες μετά τα όσα αναφέρθηκαν για απώλεια στρατιωτικού υλικού από τα στρατεύματα του Μπάσαρ αλ Άσαντ η Χεζμπολάχ δείχνει να αποκτά ικανότητες μαζικού πλήγματος.

Ειδικότερα, το ισραηλινό κανάλι 10 είχε αναφερει ότι η κυβέρνηση της χώρας φοβάται ότι εξελιγμένα όπλα, μεταξύ των οποίων και οι πύραυλοι Scud, έχουν μεταφερθεί από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, στον Λίβανο.

Οι πύραυλοι Scud Β σε συνδυασμό με χημικές κεφαλές αποτελούν μεγάλη απειλή για το Ισραήλ, αφού ένας μόνο πύραυλος να καταφέρει να χτυπήσει κάποιο ισραηλινό αστικό κέντρο θα έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα στον άμαχο πληθυσμό.

Η συνάντηση του Εχούντ Μπάρακ πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο όπου συναντήθηκε με τον Τσακ Χάγκελ τον νέο Αμερικανό υπουργό άμυνας, του οποίου ήταν η πρώτη διεθνής συνάντηση (ως υπουργού). Παραβρέθηκε και ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι, και του Ισραηλινού πρέσβη Μάικλ Όρεν.

Οι Αμερικανοί κατηγόρησαν τους Ισραηλινούς ότι δεν επενέβησαν στρατιωτικά όταν έπρεπε, και έτσι δεν εμπόδισαν την Χεζμπολάχ στο να αποκτήσει πρόσβαση στο συριακό χημικό οπλοστάσιο.

Στο μεταξύ συριακές ομάδες ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα φέρονται να απέσπασαν πρόσφατα από συριακή στρατιωτική αποθήκη πυραύλους Scud, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα Αραβικών ΜΜΕ .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Λιβάνου Ya Libnan "μαχητές της ισλαμιστικής ομάδας ανταρτών «Jabhat al-Nusra» απέσπασαν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου Scud, από στρατιωτικό συγκρότημα αποθηκών στην περιοχή Ντέιρ αλ-Ζουρ" .

Αυτά που βλέπετε εδώ είναι συριακοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάζονται στο Ιράκ και στη Συρία ανέφερε σχετικό βίντεο . Ευτυχώς, τώρα είναι στα χέρια μας, δήλωσαν οι ισλαμιστές αντάρτες σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Ο Ισραηλινός αναπληρωτής πρωθυπουργός Moshe Ya'alon, είχε τότε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ισραηλινού Στρατού την Κυριακή ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ ευρίσκονται σε ύψιστη κινητοποίηση παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στη Συρία.

«Όταν εντοπιστεί μια απειλή, θα αναλάβουμε δράση κατά μήκος των συνόρων και οπουδήποτε αλλού υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο Ya'alon, επιβεβαιώνοντας έμμεσα έτσι την επίθεση σε κομβόι που μετέφερε προηγμένο οπλισμό από τη Συρία στη Χεζμπολάχ, τον Ιανουάριο .

Οι πύραυλοι τύπου Scud, που αναπτύχθηκαν αρχικά από την ΕΣΣΔ, είναι πύραυλοι εδάφους-εδάφους με δραστικό βεληνεκές εκατοντάδες μίλια, και έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν συμβατικές ή χημικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Η πιθανή μεταφορά των όπλων αυτών από τον συριακό στρατό στα χέρια των ανταρτών, ως αποτέλεσμα του εμφύλιου πολέμου αποτελεί το μεγαλύτερο εφιάλτη του Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο κατονόμασε την ισλαμική οργάνωση «Jabhat al-Nusra», ως «βιτρίνα» της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ και την προσέθεσε στη λίστα των μεγαλύτερων τρομοκρατικών οργανώσεων, παγώνοντας ταυτόχρονα όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και καθιστώντας ως ποινικό έγκλημα την παροχή βοήθειας της οργάνωσης με οποιοδήποτε ενίσχυση.

Μετά την επίσημη παραδοχή από Αμερικανούς για απόκτηση μέρους του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ από την Χεζμπολάχ, και πιθανότατα πυραύλων Scud B, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη απόκτησή τους και από την Jabhat al-Nusra, το Ισραήλ έχει κάθε λόγο να "ιδρώνει"

Οι δύο οργανώσεις μισιούνται μεν βαθύτατα καθότι σιιτική και φιλοιρανική η πρώτη, σουνιτική και φονταμενταλιστική η δεύτερη, αλλά έχουν και οι δύο το ίδιο "φετιχ":

Να καταστρέψουν το Ισραήλ.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo