Καταλήψεις, συγκεντρώσεις και απεργίες πείνας κατά του σχεδίου «Αθηνά»

Με καταλήψεις, συγκεντρώσεις και απεργίες πείνας συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας οι αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά».

Οι φοιτητές του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος Μουδανιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν για έκτη ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του τμήματός τους και τη μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Την απεργία πείνας ξεκίνησαν δέκα φοιτητές, μέσα στη σχολή τους στα Μουδανιά, ωστόσο την Τρίτη εγκατέλειψαν την προσπάθεια δύο από αυτούς, καθώς παρουσίασαν ελαφρά προβλήματα υγείας.

Οι φοιτητές, κυρίως τριτοετείς, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας παράταση της εφαρμογής της μεταφοράς, προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, διαφορετικά, η μετεγκατάστασή τους θα τους κοστίσει την διακοπή των σπουδών τους, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Τη συμπαράσταση στην απεργία πείνας των φοιτητών εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΤΕΙΘ, μέλη του οποίου επισκέφτηκαν τη σχολή στα Μουδανιά και παρέδωσαν στους απεργούς πείνας χυμούς και νερά, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της υγείας τους και ζήτησαν από την Πολιτεία να άρει την απόφασή της για μεταφορά του τμήματος.

Την ίδια ώρα, δήμαρχοι της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου βρίσκονται στην Αθήνα όπου μαζί με εκπροσώπους άλλων πόλεων που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά» θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο και κατάληψη της αποκεντρωμένης διοίκησης. Στο μεταξύ, υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και η ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο

Την απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» έλαβαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πατρών. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο Τεχνολογικό Ίδρυμα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί από όλα τα ΤΕΙ την Πέμπτη στην Αθήνα.

Παράλληλα στις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μ.μ. θα κάνουν κατάληψη στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας μαζί με φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχουν σε παμπατραϊκό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου «Αθηνά», ενώ την Παρασκευή σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στον Δήμο Πατρέων.

Επίσης, παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επικαλούμενος λόγους ατομικής ευθιξίας για την κατάργηση των δύο σχολών ΤΕΙ Αιγίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook και ενώ ήταν σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για το κλείσιμο των ΤΕΙ στο Αίγιο, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προφορικώς και εγγράφως την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας, ως Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που κατήλθε κι εξελέγη με την επίσημη στήριξη της ΝΔ.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo