Ιδού το Νομοσχέδιο-σοκ για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, που θα κληθεί να ψηφίσει την Κυριακή η βουλή, εξασφάλισε και δημοσιεύει το StockWatch.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η θέσπιση νομοθεσίας για τέλος επί των καταθέσεων που κατέχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σε πιστωτικά ιδρύματα στη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος υπολογίζεται επί των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα στη Δημοκρατία την 17ην Μαρτίου 2013, ως ακολούθως: (α) για κάθε ευρώ μέχρι και εκατόν χιλιάδες (€100,000) με 6,75%, (β) για κάθε ευρώ πάνω από εκατόν χιλιάδες (€100.000) με 9.99%.

Το τέλος θα μεταφέρεται σε ειδικό λογαριασμό στο κάθε πιστωτικό ίδρυμα, επ’ ονόματι της Δημοκρατίας και διατίθεται μετά από Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών για σκοπούς διάσωσης και ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Έναντι του τέλους, διατίθενται στους καταθέτες, μετοχές πιστωτικών ιδρυμάτων στη Δημοκρατία, οι όροι της διάθεσης των οποίων, καθορίζεται με Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών.Πηγές
www.capital.gr, 
kourdistoportocali.com


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo