Μπαράζ συλλήψεων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη!

Πρωινό ξύπνημα με τα εντάλματα της 2η ειδικής ανακρίτριας Ιωάνας Χατζάκη ανά χείρας, επιφύλαξαν οι αστυνομικοί σε πέντε γνωστά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον προσωρινά κρατούμενο επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

Η ανακρίτρια έκρινε πώς τα εν λόγω πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ήδη στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος -που κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του κ. Λαυρεντιάδη- είναι ύποπτα φυγής και εξέδωσε εντάλματα σύλληψης ώστε να προσαχθούν ενώπιον της και να απολογηθούν για την υπόθεση των επισφαλών, σύμφωνα με την κατηγορία, δανείων της Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι με μια αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε το πρωί τους:

- Αντώνη Ρογκόπουλο, επιχειρηματία, κατόχου μετοχών του γηπέδου Καραϊσκάκη ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κ. Ρογκόπουλος, εξ αυτού του λόγου μετείχε μια περίοδο και στο ΔΣ του Ολυμπιακού. Ηδη πάντως το 50% του γηπέδου -της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε ολόκληρη την έρευνα.

- Βασίλη Καραμούζη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυεντιάδη.

- Ιωάννα Τόρη σύζυγο του κ. Βασίλη Καραμούζη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια απο την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό το λόγο.

- Γιώργο Γιωργάρα και Ηλία Μακρή οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργάτες του επιχειρηματία, που πήραν δάνεια ως εκπρόσωποι εταιρειών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Κι άλλα εντάλματα

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η κ. Χατζάκη οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά την διαπίστωση πώς και ο γιός του εκ των κατηγορουμένων και ήδη καταζητούμενου, Πέτρου Κυριακίδη, έχει εξαφανιστεί. Αμέσως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γ. Κυριακίδη καθώς δεν εμφανίστηκε στην ανάκριση όταν κλήθηκε.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε βάρος του Περικλή Λίβα, συζύγου της νομικής συμβούλου του επιχειρηματία Ελένης Σκούρα, η οποία ήδη καταζητείται. Έτσι αυτή τη στιγμή αναζητούνται συνολικά 4 άτομα, ενώ στις φυλακές κρατούνται άλλα 7 για την υπόθεση της Proton.

 Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo