Φύγε κύριε Στουρνάρα τώρα, όσο είναι καιρός! Γιατί μετά...

Ο ελληνικός λαός στενάζει και ο υπουργός Οικονομικών επιμένει στην ίδια εγκληματική πολιτική. Απαιτείται «εδώ και τώρα» να πάρει θέση ο πρωθυπουργός, απομακρύνοντας τον Στουρνάρα, πριν να είναι αργά.

Με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί η κυβέρνηση να πείσει για την ορθότητα των επιλογών της.
Έχοντας συνεχώς στα χείλη την απειλή της χρεοκοπίας, κορυφαίοι υπουργοί προσπαθούν να πείσουν για την αποτελεσματικότητας της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Τα αποτελέσματα όμως στην κοινωνία τους διαψεύδουν καθημερινά. Οι άνεργοι ξεπέρασαν κατά πολύ το 1 εκατομμύριο, οι συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και όσοι δουλεύουν δεν πληρώνονται.

Πρωτομάστορας αυτής της κατάστασης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων ειρωνεύεται το δράμα του ελληνικού λαού.

Ο άνθρωπος που δεν σεβάστηκε ούτε το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα και δεν είχε το θάρρος να βγει να πει μια συγγνώμη για τα βάρβαρα μέτρα που έχει επιβάλει, δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι έρχονται και νέα μέτρα.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο δημόσιος τομέας, προαναγγέλλοντας έτσι απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμη μια φορά στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Καταδικάζει την Ελλάδα να γίνει χώρα του τρίτου κόσμου και τους Έλληνες να πεθάνουν από αγνώστου προελεύσεως φάρμακα.

Την ώρα που ακόμα και οι ίδιοι οι δανειστές έχουν παραδεχτεί το «λάθος» στη ελληνική κρίση χρέους, ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει την ίδια καταδικασμένη πολιτική. Αντί να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη εξέλιξη προς όφελος των Ελλήνων χαλαρώνοντας λίγο το ζωνάρι, ο κ. Στουρνάρας επιμένει σε νέα βάρβαρα μέτρα που θα οδηγήσουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Ο προκλητικός κ. Στουρνάρας συνεχίζει να επιτίθεται κατά του ελληνικού λαού με την ανοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, αν και έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων για τον «τσάρο», επιμένει να τον προστατεύει και να τον κρατά στο απυρόβλητο. Ακόμα και όταν στελέχη της ΝΔ εξέφρασαν δυσφορία για τον κ. Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός προτίμησε να τον προστατεύσει και να «αδειάσει» τους «συντρόφους» του στη Συγγρού.

Τα «καυτά» ερωτήματα

Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Στουρνάρας είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με κάποιες από τις σκοτεινότερες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας... Και είναι ο ίδιος άνθρωπος που παραμένει στο πλέον νευραλγικό κυβερνητικό πόστο.

Οι εξελίξεις με τις υποθέσεις Παπαντωνίου - Παπακωνσταντίνου και η χθεσινή καταδίκη Τσοχατζόπουλου δημιουργούν αναταράξεις στον κυβερνητικό σχηματισμό, που βλέπει το τιμόνι της οικονομίας να παραμένει στα χέρια ενός ανθρώπου που εκτός από τις επιλογές του, τώρα καταρρέουν και οι διαχρονικοί «εταίροι» του. 

Η απορία όλων είναι εύλογη: Πώς μπορεί να παραμένει στην θέση του ένας άνθρωπος που διετέλεσε στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου; Πώς μπορεί ο πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ να έχει διατελέσει στενός συνεργάτης με τον ελεγχόμενο κύριο Σικιαρίδη, που φέρεται να διεγράφη από τη λίστα Λαγκάρντ από τον εξ' αγχιστείας συγγενή του κύριο Παπακωνσταντίνου;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και πλέον δεν ζητούνται απαντήσεις αλλά κάθετες πρωτοβουλίες του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, ο κύριος Στουρνάρας θα είχε παραιτηθεί προ πολλού από την θέση του, εάν διέθετε την ελάχιστη ευθιξία.

Σε μία αξιοκρατική δημόσια διοίκηση, ο κύριος Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να κατέχει θέση ευθύνης, μετά τις κατά συρροήν αποτυχίες του, τόσο σε θεωρητικό αλλά και σε ουσιαστικό επίπεδο. Από τις προβλέψεις του στον ΙΟΒΕ έως την καταστροφική θητεία του στην Εμπορική.

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία, θα ήταν αδιανόητο να συνάπτει συμφωνίες με το δημόσιο η... οικογενειακή επιχείρηση του κυρίου Στουρνάρα, με μετόχους τις δύο κόρες του και διευθύντρια την σύζυγό του! 

Σε ένα κράτος δικαίου, δεν θα έκανε ποτέ πολιτική για την υγεία ένας άνθρωπος, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση δέχεται χορηγίες από πολυεθνικές φαρμάκου στις δράσεις που διοργανώνει. Κι όλα αυτά, δεν τα λέμε μόνο εμείς. Τα έχουν αποκαλύψει πλήθος δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, αλλά και στον έντυπο Τύπο.

Αυτή η διαχρονική δυσοσμία θα έπρεπε να είχε οδηγήσει ήδη τον κύριο Στουρνάρα στην έξοδο, πέραν των υπόπτων συνθηκών που του επέτρεψαν την «είσοδο». 

Η παραμονή του πάντως στην παρούσα θέση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού ουδείς μπορεί να πει ασφαλώς ποιο αόρατο χέρι κατευθύνει τις ενέργειες του και ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί. Οπωσδήποτε, όχι της Ελλάδας.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo