Οι Ρώσοι με το στόλο τους επιστρέφουν στη Μεσόγειο για να ...μείνουν!

Ο πολεμικός στόλος της Ρωσίας επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή πηγή του Γενικού Επιτελείου των Ρώσικων Ενόπλων Δυνάμεων. 

Πρόσθεσε ότι ο στόλος θα κάνει χρήση και θα εφοδιάζεται από λιμάνια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας και του Μαυροβουνίου.

Εντός των ημερών «συγκροτείται αρχηγείο στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας με αρμοδιότητες την ανάπτυξη μόνιμης ναυτικής δύναμης στην Μεσόγειο», δήλωσε ο Ρώσος επιτελικός.

Την ρωσική δύναμη θα αποτελέσουν επί του παρόντος δέκα σκάφη, περιλαμβανομένων και των βοηθητικών.

«Πρόκειται για δύναμη κρούσης που θα αποτελείται από πολεμικά σκάφη τριών ρώσικων Στόλων, όπως εκείνη που έκανε γυμνάσια στην Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στις ακτές της Συρίας, τους τελευταίους έξι μήνες», ανακοίνωσε ο Ρώσος αξιωματικός και πρόσθεσε ότι τα σχέδια για μόνιμη ρώσικη ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο «συζητήθηκαν πολύ το τελευταίο διάστημα».

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκει Σαϊγκου είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Ρωσία χρειάζεται μια ομάδα πολεμικών σκαφών να παραμένει μόνιμα στη Μεσόγειο για να προασπίζει τα ρώσικα συμφέροντα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε τον 5ο Στολίσκο Μεσογείου, αποτελούμενο από 30-50 πολεμικά σκάφη και βοηθητικά, από το 1967 ως το 1992 σε αντιστάθμισμα του 6ου Αμερικάνικου Στολου.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo