Στο σκαμνί τη Δευτέρα ο Τσοχατζόπουλος!

Τη Δευτέρα ξεκινάει ο δικαστικός Γολγοθάς του Ακη Τσοχατζόπουλου

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει το πρωί της Δευτέρας ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος όχι για την κύρια υπόθεση, αυτή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που τον οδήγησε στον Κορυδαλλό, αλλά για να αντιμετωπίσει την κατηγορία περί αναληθών δηλώσεων, «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και αφού απερρίφθη το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο, ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να:

Εχει δηλώσει μικρότερες καταθέσεις κατά 20.000 ευρώ το 2006, ενώ ταυτόχρονα δεν είχε δηλώσει μετοχές και χρεόγραφα αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ.

Στη δήλωση του 2007 δεν περιέλαβε καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ και επενδυτικά προϊόντα 20.000 ευρώ.

Στη δήλωση του 2008 δεν είχε συμπεριλάβει καταθέσεις 20.000 ευρώ.

Στη δήλωση του 2009 δεν είχε συμπεριλάβει το ήδη δεσμευμένο ακίνητο που είχε αγοραστεί στο όνομα της συζύγου του,επίσης προφυλακισμένης, Βίκυς Σταμάτη.

Ο ίδιος, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» του 2010 είχε κατατεθεί έγκαιρα και ήταν ακριβής και ότι το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει δηλωθεί κανονικά στο «πόθεν έσχες» του 2011 καθώς αποκτήθηκε μέσα στο 2010.

Σημειώνει επίσης,ότι με βάση τα στοιχεία που έχει καταθέσει πολλές φορές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δικαιολογούνται πλήρως τα εισοδήματα και οι αγορές του.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo