Το βρόμικο παιχνίδι των ΗΠΑ: Εκπαιδεύουν τους αντάρτες της Συρίας στην Ιορδανία!

Εκπαιδευτές των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν τις ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας Sana την Κυριακή.

Πρακτορείο: Ria Novosti

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ εκπαιδεύουν αντάρτες από στρατόπεδα που βρίσκονται στο έδαφος της Ιορδανίας, σύμφωνα με το Sana.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη του 2012 σε βάση που βρίσκεται σε περιοχή στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας της Ιορδανίας Αμμάν. Εκτός των αμερικανών εκπαιδευτών που συνδράμουν του Σύρους αντάρτες υπάρχουν εκπαιδευτές από τις γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις αναφέρει το Sana .

Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί συχνά καταδρομικές επιχειρήσεις στη Συρία από την Ιορδανία και το Λίβανο με κύρια αποστολή την αναγνώριση στόχων και την προετοιμασία τρομοκρατικών επιδρομών των ανταρτών της Συρίας καταλήγει το συριακό πρακτορείο Sana αναφερόμενο και στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σε συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα Sunday Times, ο Άσαντ κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση εξοπλίζει και υποστηρίζει την συριακή αντιπολίτευση στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Επίσης δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες ότι η Ευρώπη θέλει πραγματικά την ειρήνη στη Συρία.

«Τα γεγονότα στη Συρία θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», προειδοποίησε Άσαντ.

Η Συρία ζει το πιο αιματηρό εμφύλιο πόλεμο κατά του προέδρου Άσαντ από τον Μάρτιο του 2011. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη εμφύλια σύγκρουση.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo