Ο πατέρας... Στην ελληνική και παγκόσμια κουλτούρα της οικογένειας!

Ο πατέρας είναι το στήριγμα των παιδιών. Αγόρια και κορίτσια νιώθουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους , όταν χάνουν τον πατέρα τους!


Γράφει ο Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος

Ο κόσμος λέει, πως τα παιδιά ορφανεύουν από τη μητέρα. Αυτό συμβαίνει πράγματι όταν χάνουν τη μητέρα τους σε τρυφερή ηλικία, πριν η μητέρα τους "μπει" μέσα τους και γίνουν τα ίδια ή μητέρα του εαυτού τους. Όταν ξέρουν ήδη να φροντίζουν το σώμα τους.

Με τον πατέρα είναι διαφορετικά. Η απώλεια του πατέρα συγκλονίζει τον άνθρωπο. Ο πατέρας είναι το κριτήριο της πνευματικής ωριμότητας του ανθρώπου. Όποιος έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα ζει μακρά και χαρούμενη ζωή. Εκείνοι που συγκρούονται με τον πατέρα μπαινοβγαίνουν στις πόρτες των ψυχιάτρων.

Ο Μάρλον Μπράντο έζησε τραγική ζωή. Θεωρούσε πάντα υπεύθυνο τον πατέρα του, γιατί η μητέρα του δεν ήταν ευτυχισμένη.

Ο συγγραφέας Τζων Ντύερ έμαθε από την προσωπική του ζωή, πόσο σημαντικό είναι να συγχωρήσεις τον πατέρα σου. Ο πατέρας του εγκατέλειψε τα έξι παιδιά του και πήγε σε άλλη πόλη, όπου έκανε άλλη οικογένεια. Ο Ντύερ έψαξε να τον βρει, αλλά βρήκε μόνο τον τάφο του. Εκεί συγχώρησε τον πατέρα του.

Ποιος ξέρει, αν ήμουν κι εγώ στη θέση σου, ίσως το ίδιο θα έκανα, είπε.

Από τότε ο Ντύερ γύριζε τον κόσμο για να μεταφέρει ο μήνυμα, ότι μόνο αν συγχωρήσεις τον πατέρα σου, μπορείς να ζήσεις ευτυχισμένη ζωή.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo