ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ και τα ...μυστήρια!

Κύριοι (και κυρίες) της Ε.ΜΕ.Ι.Σ, κομματικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές παρθενορραφές δεν υπάρχουν

Γράφει ο Στέλιος Ν. Κάνδιας

Κουίζ: Μαντέψτε από ποιο κόμμα/ ή φορέα προέρχεται το απόσπασμα της κάτωθι διακήρυξης:

“Η παράταξή μας είναι κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη. (...) Καταγγέλλουμε φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία”.

Το ως άνω απόσπασμα προέρχεται: α) Από τη Δράση; β) τη ΡΙΚΣΣΙ; γ) τη Δημιουργία Ξανά; ή δ) τη Δυναμική Ελλάδα;

Η απάντηση: Όχι, όχι, όχι και... όχι. Στην πράξη πρόκειται για απόσπασμα διακήρυξης της συνδικαλιστικής κίνησης ΕΜΕΙΣ (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων), δηλαδή από συνδικαλιστές ώς σήμερα προσκείμενους στην... ΠΑΣΚΕ, προεξάρχοντος του προέδρου της ΓΕΝΟΠ “κατεβάζω τους διακόπτες” Νίκου Φωτόπουλου!

Πέραν της ζαλάδας και της σύγχυσης που μπορεί να προκαλέσει στον νουνεχή μέσο πολίτη το παραπάνω απόσπασμα (κάτι σαν συνδυασμός πτώσης κεραμίδας, κατανάλωσης κάσας βότκας και κούτας λεξοτανίλ) όταν αντικρίσει τα ονόματα των συγκεκριμένων συνδικαλιστών με τη συγκεκριμένη ιστορία να υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο, θα αναρωτηθεί κανείς μήπως οι περί ων ο λόγος έγραψαν τη διακήρυξη μνημείο κοιταζόμενοι στον... καθρέπτη.

Είναι τελικά η διακήρυξη της ΕΜΕΙΣ ένα μεγάλο “συγγνώμη” στον ελληνικό λαό από μια συντεχνιακή ομάδα εμβληματικό εκφραστή του βαθέος ΠΑΣΟΚ; είναι μήπως μια de profundis αυτοκριτική για το αναμφισβήτητο μερίδιο ευθυνών τους για τη σημερινή κατάσταση; Όχι.

Οι ΕΜΕΙΣ υποβάλλονται στο διαδεδομένο στην Ελλάδα άθλημα της “διαπιστωλογίας”, καυτηριάζουν ουσιαστικά τους... εαυτούς τους και τις πρακτικές τους, και με τη διακήρυξή τους επιθυμούν να παραδοθούν στην κοινωνία άσπιλοι, αμόλυντοι και άμοιροι ευθυνών ωσάν να προέρχονται εκ παρθενογενέσεως.

ΟΚ, στην Ελλάδα όντως είσαι ό,τι δηλώσεις, αλλά υπάρχει(;) και ένα όριο βρε αδελφέ (ή “σύντροφε”)! Αν το καλοσκεφτείς πάντως, τελικά ΕΜΕΙΣ θα πρέπει να θεωρούμαστε πολύ κορόιδα από ΑΥΤΟΥΣ. Αν κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους ακόμη χειρότερα.

Σύντροφοι (και συντρόφισσες) της ΕΜΕΙΣ, κομματικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές παρθενορραφές δεν υπάρχουν. Για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ΕΣΕΙΣ θα είστε πάντα οι άνθρωποι που έδωσαν στον καλώς εννοούμενο συνδικαλισμό, τη σημερινή του κακή φήμη, θα είστε πάντοτε ΕΣΕΙΣ οι εκπρόσωποι των αργόμισθων, της καμαρίλας και των ημετέρων απέναντι στην κοινωνία.

Είμαστε στο “ΕΜΕΙΣ”, όπως έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, όταν εκπροσωπούμε τα συμφέροντα του πολύπαθου, παραγωγικού ιδιωτικού τομέα των 1,2 εκατ. ανέργων και όχι τα συμφέροντα ποικιλώνυμων κομματικών συμφερόντων και κελευσμάτων. Σύντροφοι, συμπαθάτε με που θα το πω, αλλά η κίνησή σας δεν είναι συνδικαλιστική και πολιτικοκοινωνική παρέμβαση ενόψει του 35ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αλλά παρένθεση. Το να πιστεύετε ότι έχετε επαφή με τα κοινωνικά δρώμενα αποτελεί από μονό του μυστήριο ή αφασική απώλεια επαφής με το περιβάλλον.

Τελικά, το σχόλιο του χρήστη με το ψευδώνυμο Nazgul  δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα:

“ΕΜΕΙΣ που σας οδηγήσαμε στο χείλος του γκρεμού δώστε μας τη δύναμη να σας σπρώξουμε. ΕΜΕΙΣ που είμαστε πεντακαθαρίδηδες, που ΠΟΤΕ δεν μπλέξαμε με δημόσιο χρήμα, που τα δώσαμε ΟΛΑ στη δουλειά μας, που νοιαζόμαστε για εσάς. ΕΜΕΙΣ”.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo