ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! Να τι έγραφαν οι εφημερίδες της διαπλοκής πριν ο ΓΑΠ μας πάει στο Μνημόνιο!

Τον στήριζαν όλοι! Και μετά τον...έθαψαν! Ιδού τι έγραφαν λίγες ώρες πριν ο ΓΑΠ ανακοινώσει το αίτημα της Ελλάδας για προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

Λίγες ώρες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώσει το αίτημα της Ελλάδας για προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει την βίαιη χρεοκοπία που ερχόταν νομοτελειακά στις 19 Μαίου όταν και έπρεπε να βρεθούν χρήματα να αποπληρωθούν ομόλογα που έληγαν ύψους κοντά στα 10 δισ., οι βασικότερες εφημερίδες έγραφαν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H “Καθημερινή” έχει τίτλο «Επικίνδυνα παιχνίδια με το χρόνο» ενώ το κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο “Τέλος χρόνου” γράφει τα εξής: «…Η λύση είναι μία, η άμεση προσφυγή στον κοινό μηχανισμό Ε.Ε. – ΔΝΤ. Όσο διστάζει η κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος» που θα θέσει σε κίνδυνο βασικά στηρίγματα της ελληνικής οικονομίας. Δεν έχει σημασία αν η Ελλάδα έχει ακόμη περιθώριο μερικών εβδομάδων για να δανεισθεί. Το κόστος της αβεβαιότητος για την ελληνική αγορά και τις τράπεζες είναι απαγορευτικό. Ο κ. Παπανδρέου είναι λογικό να θέλει να περιμένει την πιο κατάλληλη συγκυρία για να προσφύγει στη στήριξη, αλλά τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Αυτό πρέπει, άλλωστε, να το αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση και να «βάλει πλάτη» για τα όσα δύσκολα, αλλά απολύτως αναγκαία, πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.»

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ μιλάει για «άπραγους και αμήχανους κυβερνώντες που παρακολουθούν την οικονομία να καταρρέει». Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, βουλευτής ΝΔ, δηλώνει: «Να προσφύγουμε αμέσως στο μηχανισμό στήριξης».

BHMA

Το “ΒΗΜΑ” μιλάει για δραματικούς τόνους στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προσθέτει «Νέο σοκ: στο 13,6% το έλλειμμα. Πάμε γρήγορα στο μηχανισμό, λένε οι υπουργοί». Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας γράφονται τα εξής: «Η ανασφάλεια και η μακρά αναμονή κλονίζουν την αγορά και θέτουν σε δοκιμασία επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Το κράτος, η κυβέρνηση, οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής οφείλουν να λάβουν το ταχύτερο τις αποφάσεις τους… Η ακινησία δεν είναι λύση, ούτε ένδειξη σοφίας. Στις κρίσεις αναδεικνύονται οι ηγέτες και οι οδηγοί».

ΕΘΝΟΣ

Το “ΕΘΝΟΣ” έχει τίτλο «Εδώ και τώρα προσφυγή στο Μηχανισμό» και υπέρτιτλο «Αγωνιώδεις εκκλήσεις Υπουργών στον Γ. Παπανδρέου»


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo