Φυγάδευσαν τον Κυριακίδη της Proton Bank, ντυμένο...παπά!!!!

Ο φυγόδικος Πέτρος Κυριακίδης γνωρίζοντας για την επικείμενη σύλληψή του πρόλαβε και επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροπλάνο με τελικό προορισμό τη Λατινική Αμερική…

Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης φυγοδικεί εδώ και πολλούς μήνες και ήδη καταζητείται από την Ιντερπόλ, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό και που αποκαλύπτεται σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας «το Βήμα» είναι ο κινηματογραφικός τρόπος, με τον οποίο ο επιχειρηματίας κατόρθωσε να διαφύγει της σύλληψης.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή: την 13η Δεκεμβρίου του 2012 η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη εκδίδει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, καθώς θεωρείται ο ιθύνων νους στο σκάνδαλο της Proton Bank.

Την επομένη ωστόσο, όταν η αστυνομία πηγαίνει στο σπίτι του για την εκτέλεση του εντάλματος, ο πρώην ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ είναι φυσικά άφαντος.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος σημειωτέον εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, φαίνεται πως ενημερώθηκε άμεσα για την επικείμενη σύλληψή του, προφανώς από κάποιο «βαθύ λαρύγγι» , αφού είναι γνωστό ότι είχε πλούσιο pay-roll εργαζομένων σε διάφορες κομβικές θέσεις.

Έτσι, είχε όλη την άνεση να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο, με τη συνοδεία μάλιστα άλλων δύο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς) ντυμένος παπάς!

Αν και το σχέδιο πτήσης που δόθηκε ήταν για τα Ιεροσόλυμα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, στην πορεία άλλαξε και τελικά το αεροπλάνο κατευθύνθηκε προς το ...Λιχτενστάιν!

Εκεί, πραγματοποιήθηκε ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και μετρητών, αφού ο φυγάς λέγεται πως διέθετε σε λογαριασμό ντόπιας τράπεζας περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε κάπου στη Λατινική Αμερική.

Από εκεί, ο Πέτρος Κυριακίδης μάλλον θα προσεύχεται τώρα… ως καλός «ιερέας» για την υγεία και την ευημερία όσων των βοήθησαν στο στήσιμο του συγκεκριμένου κόλπου, αλλά και όλων όσων χρόνια τώρα φρόντιζαν με το αζημίωτο προφανώς για την ανέλιξη αλλά και την ασυλία του. Φυσικά όχι μόνο τη δική του αλλά και των συνεργατών του, όπως της Ελένης Σκούρα που επίσης παραμένει ασύλληπτη, ενώ για τον στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Ασημακόπουλο που συμμετείχε στο επίμαχο ΔΣ δεν έχει ασκηθεί καν δίωξη!

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo