Στο εδώλιο σήμερα ο Τσοχατζόπουλος για τις "μαιμού" φορολογικ'ές δηλώσεις!

Αρνείται την κατηγορία ο πρώην υπουργός και υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοζατζόπουλος.

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί ο κ. Τσοχατζόπουλος έφτασε στο Εφετείο, μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας μαζί με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, καλείται στο Εφετείο να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πρόκειται για την πρώτη δικογραφία, βάσει της οποίας κατηγορείται ο πρώην υπουργός, που φτάνει στο ακροατήριο. Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται εν αναμονή και της κρίσης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σχετικά με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για την οποία είναι στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Απρίλιο του 2012.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo