Το βρόμικο παιχνίδι με τους 49 της λίστας Λαγκάρντ!

«Ρίχνουν στην αρένα» εφοπλιστές και επιχειρηματίες για να προστατέψουν τα πολιτικά πρόσωπα - Αυθαίρετο το όριο των 3 εκατ.ευρώ

Έντονο προβληματισμό για τις σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετούνται, έχει δημιουργήσει η «διαρροή» του καταλόγου με τα ονόματα 49 μεγαλοκαταθετών της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος παραδόθηκε από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Μαντούβαλο στα μέλη της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Και αυτό γιατί, ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κατασκευαστές και εκδότες, οι οποίοι επελέγησαν με βάση το όριο των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο ουδέποτε διευκρινίστηκε από ποιον και με ποιο κριτήριο τέθηκε.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «το Παρόν», το γεγονός ότι το «φιλτράρισμα» αυτό «εξαφανίζει» από τον κατάλογο, επειδή έχουν καταθέσεις κάτω του συγκεκριμένου ορίου, πολυσυζητημένα πρόσωπα της αρχικής λίστας, με γνωστές άμεσες ή έμμεσες σχέσεις με το πολιτικό σύστημα, ίσως εξηγεί το παιχνίδι που «παίζεται».

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπώσεων και ονοματολογίας με πραγματικό στόχο να αποπροσανατολισθεί η δημόσια συζήτηση από υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων, που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος.

Για αυτό ίσως και να «ρίχτηκαν στην αρένα» επιφανείς προσωπικότητες του κοινωνικού βίου, που είναι πολύ πιθανό τελικά να αποδειχθεί ότι οι καταθέσεις τους δεν έκρυβαν «μαύρα» εισοδήματα.

Για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη λίστα σαν παραπέτασμα καπνού και να κουκουλωθεί η υπόθεση.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι παραπάνω ισχυρισμοί, θα είναι τουλάχιστον λυπηρή η προκλητική απουσία πολιτικής βούλησης για ουσιαστική έρευνα, εντοπισμό και τιμωρία των υπευθύνων…

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo