Μεγάλες εξελίξεις με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ! Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Gazprom!

Η συνάντηση γίνεται δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχουν εκφράσει τόσο η Gazprom και άλλες ρωσικών συμφερόντων εταιρείες για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλλερ θα έχει σήμερα το μεσημέρι, στις 1:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση γίνεται δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχουν εκφράσει τόσο η Gazprom και άλλες ρωσικών συμφερόντων εταιρείες για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Η συνάντηση που δεν είχε ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να σηματοδοτεί εξελίξεις. Μέχρι τις αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχει αποφασισθεί ποιος είναι ο μειοδότης για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί στην κατεύθυνση αναθέρμανσης των σχέσεων της με τη Μόσχα ή αν θα υποκύψει στις ωμές παρεμβάσεις των ΗΠΑ και των Βρυξελλών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την αγορά των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από ρωσικές εταιρείες.

Είναι όμως αυτές που έχουν καταθέσει και μάλιστα μακρά τις καλύτερες προσφορές για τις δύο ελληνικές εταιρείες σε αντίθεση με τους άλλους ενδιαφερόμενους. Η εξέλιξη της αποκρατικοποίησης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Η σημερινή συνάντηση γίνεται σε συνέχεια της επίσκεψης του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στη Μόσχα, ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι οι διαγωνισμοί θα κατοχυρωθούν σε όποιον κάνει την καλύτερη προσφορά. Μένει όμως να επιβεβαιωθεί αυτό καθώς οι πιέσεις τόσο απ’ έξω όσο και από τα εσωτερικά συμφέροντα είναι ασφυκτικές. Στο τέλος της διαδρομής αυτής είναι το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην ρωσική πρωτεύουσα που εκκρεμεί.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo