O Βενιζέλος λογοδοτεί σήμερα στη προανακριτική!

Απαντήσεις για το πότε πήρε το στικάκι, από ποιον και γιατί το κράτησε τόσο καιρό στο γραφείο του καλείται να δώσει ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Παίρνει σειρά και ο Γ. Παπανδρέου, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη!

Με τον κλοιό να στενεύει ασφυκτικά γύρω από τα πολιτικά πρόσωπα, ο Ευ. Βενιζέλος περνά σήμερα στις 10:30 το πρωί το κατώφλι της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει απαντήσεις για σειρά ερωτημάτων που αφορούν την εμπλοκή του ίδιου στην πολύκροτη υπόθεση την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε, ως Υπουργός Οικονομικών, το στικάκι με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη το καλοκαίρι του 2011.

Ασαφές ωστόσο παραμένει πότε ακριβώς ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε το επίμαχο στικάκι, καθώς ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι αυτό έγινε τον Αύγουστο, ενώ ο κ. Διώτης ανέφερε ότι του παρέδωσε αρχές Ιουλίου του 2011.

Το στικάκι πάντως παρέμεινε στην κατοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για περίπου έναν χρόνο, μέχρι τη στιγμή δηλαδή που έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο USB ήταν το μοναδικό αντίγραφο. Τότε ο κ. Βενιζέλος «θυμήθηκε» ότι είχε το πολύτιμο υλικό στο συρτάρι του και αποφάσισε έστω και με καθυστέρηση να το πάει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο ηλεκτρονικό υλικό, ο κ. Βενιζέλος άνοιξε το στικάκι μόνο μια φορά, λίγο δηλαδή πριν το παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το συγκεκριμένο στικάκι περιείχε το επίμαχο υλικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που θα περάσει το κατώφλι της Επιτροπής και η κατάθεσή του αναμένεται να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για την κατάθεση και άλλων προσώπων.

Παίρνει σειρά και ο Γ. Παπανδρέου

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.

 Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου να καταθέσει μέσω υπομνήματος και να μην παραστεί αυτοπροσώπως στην προανακριτική.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προανακριτική, αν χρειαστεί, να παραδώσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα, καθώς όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της, αν τα μέλη της δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo